Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Itä-Suomi rukoilee Juvan kirkossa lauantaina 30.9.

 

Juvan kirkko.

Itä-Suomi rukoilee -rukoustapahtumia on järjestetty vuosittain eri puolilla Itä-Suomea jo kahdeksan vuoden ajan. Turun Kristuspäivän 2008 innoittamana syntynyttä tapahtumaa isännöi tänä vuonna Juvan seurakunta.

Itä-Suomi rukoilee -rukoustapahtuma sai alkuinnoituksen Turun Kristus-päivästä, joka pidettiin syksyllä 2008. Jos seuraavana sykysynä Itä-Suomessa järejstetttiin Savo-Karjala rukoilee -tapahtuma yhteistyössä alueella toimivien seurakuntien ja kristillisten järjestöjen kanssa. Tapahtuma sai jatkoa Punkaharjulla vuonna 2010 pidetystä Itä-Suomi rukoilee tapahtumasta. Rukoustapahtumien jatkuvuuden varmistamiseksi päätettiin perustaa erillinen yhdistys Kristus yhdistää ry, jonka tehtävänä on järjestää rukoustapahtumia ja toimia yhteistyöelimenä eri seurakuntien ja kristillisten järjestöjen kesken.

Yhdistyksen verkkosivujen mukaan yhdistyksen tavoitteena on vahvistaa uskovien yhteyttä yli seurakuntarajojen ja herättää uskovat rukoilemaan yhdessä keskinäisen kunnioituksen ja rakkauden ilmapiirissä. Yhdistys pyrkii vahvistamaan seurakuntien rukouselämää kouluttamalla, innostamalla ja rohkaisemalla.  Tavoitteena on, että jokaisella olisi ainakin yksi esirukoilija ja joka paikkakunnalla ainakin yksi rukousryhmä.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.
Mikkelin piispa Seppo Häkkinen puhuu Itä-Suomi rukoilee -tapahtuman avajaistilaisuudessa. Kuva: Kirkon kuvapankki/Aarne Ormio

Tämän vuotisen Itä-Suomi rukoilee -tapahtuman teemana on Jumala on turvamme. Rukoustapahtuma alkaa Juvan kirkossa klo 10 ja päättyy klo 16 alkavaan pääjuhlaan. Avajaistilaisuudessa puhuu Mikkelin piispa Seppo Häkkinen. Puheiden, musiikin ja yhteisen rukouksen lisäksi tapahtuman ohjelmassa on rukousopetusta ja mahdollisuus henkilökohtaiseen esirukoukseen. Itä-Suomi rukoilee tapahtumassa on mukana muun muassa Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi, kansanedustaja Sari Essayah, Kristuspäivän 2017- työryhmän jäsen pastori Pasi Jaakkola, Juvan seurakunnan kirkkoherra Sirkka Pylkkänen ja laulaja-evankelista Heimo Enbuska.