Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Espoo rukoilee -illat jatkuvat jo kymmenettä vuotta

 

Espoo rukoilee -illoissa rukoillaan eri aiheiden puolesta. Illat kokoavat kristittyjä yhteen eri seurakunnista. Torstaina 16.2. rukousilta pidettiin Espoon vapaaseurakunnassa. Kuva: Sari Savela

Espoossa kokoonnutaan kerran kuukaudessa rukoilemaan joukolla kotikaupungin ja sen asukkaiden puolesta. Espoo rukoilee -iltoja vietetään vuorotellen eri seurakunnissa.

Yhdeksän vuotta sitten iso joukko eri seurakuntien edustajia kokoontui Tapiolan seurakuntaan ensimmäiseen Espoo rukoilee -iltaan. Tapaus oli ainutlaatuinen, sillä ensimmäistä kertaa oltiin isolla joukolla koolla rukoilemassa oman kotikaupungin ja sen asukkaiden puolesta. Mukana oli kristitittyjä niin vapaista suunnista kuin evankelis-luterilaisesta kirkosta, myös ortodoksisen kirkon edustajia on ollut mukana Espoo rukoilee -illoissa. Rukous on yhdistänyt työntekijöitä ja tavallisia seurakuntalaisia.

Ensimmäisessä illassa tammikuussa 2008 näytettiin video sveitsiläisestä Kristuspäivästä. Suomessakin valmistauduttiin tuolloin ensimmäiseen Kristuspäivään, joka pidettiin sitten syksyllä 2008 Turussa. Kristuspäivässä eri kuntien edustajat kantoivat oman kuntansa vaakunalipun ristinmuotoiseen asetelmaan Turkuhallin keskilattialle. Päivään osalllistui tuhansia ihmisiä eri seurakunnista ja eri puolilta Suomea. Yhdessä rukoiltiin Suomen puolesta. Kristuspäivä poiki erilaisia rukoustempauksia ympäri Suomea. Espoon rukoilee -illat ovat yksi esimerkki tästä rukousliikehdinnästä.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

Suomen satavuotisjuhlavuosi huipentuu jälleen Kristuspäivään Turussa 2.12. Kristuspäivän ytimessä on rukous satavuotiaan Suomen puolesta.

Rukousiltojen vetovastuu vuorotellen eri seurakunnissa

Espoo rukoilee -iltoja on pidetty säännnöllisesti kerran kuussa nyt jo yhdeksän vuoden ajan. Eri seurakunnat ovat vuorotellen vetovastuussa kerran kuussa pidettävistä rukousilloista. Helmikuun 16. päivä kokoonnuttiin Espoon vapaaseurakunnan järjestämään rukousiltaan. Iltaan kokoontui parikymmentä rukoilijaa eri seurakunnista. Rukousopetuksesta vastasi Espoon vapaaseurakunnan pastori Kenno Leier. Opetusosuuden jälkeen aloitettiin rukousosio rukoilemalla yhdessä Paavalin sanoin:  Tämän vuoksi minä polvistun Isän eteen, hänen, jonka asemaa jokainen isän ja lapsen suhde taivaassa ja maan päällä kuvastaa. Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän sisäistä olemustanne. Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte, ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden, ja voitte tajuta Kristuksen rakkauden, joka ylittää kaiken tiedon. Niin Jumalan koko täyteys valtaa teidät. Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja ikuisesti. Aamen. (Ef. 3:4-21)

Sen jälkeen kokoonnuttiin ryhmiin rukoilemaan eri aihealueiden puolesta. Rukouksessa tuotiin Jumalan eteen kotikaupungin ja koko Suomen seurakunnat ja eri-ikäiset ihmiset, päättäjät, maahanmuuttajat.

Maaliskuussa vetovastuun ottaa Espoon helluntaiseurakunta ja huhtikuussa taas on vuorossa Tapiolan seurakunta.

Sana kehottaa rukoilemaan oman paikkakunnan puolesta

Tapiolan seurakunnan aktiivi Antero Polso on usean vuoden ajan ollut mukana rukousilloissa. Hän myös koordinoi Espoossa järjestettävien rukoustapahtumien viestintää. Antero Polso pitää tärkeänä rukousta oman kotipaikkakunnan puolesta.

– Sana kehottaa harrastamaan oman paikkakunnan parasta ja rukoilemaan sen puolesta. Lisäksi yhteys kristittyihin eri seurakunnista ja kirkoista on hyvin motivoivaa. Rukouksesa lähestymme Häntä kristittyjen perheenä, veljinä ja sisarina.

Polsolle rukous on ennen kaikkea yhteyttä isän ja lapsen välillä.

–  Kun lähestymme Herraa, hän lupaa lähestyä meitä. Rukoukseen kuuluu ylistys ja kiitos. Sanan mukaan, jos on jotain kiitettävää, tulee ajatella sitä. Rukouksessa katsomme Jeesukseen emmekä maailman myrskyyn. Pyydämme, että Hänen tahtonsa tapahtuisi ja Hänen valtakuntansa tulisi. Olemme valmiit kääntymään ja hylkäämään synnit, pyydämme Herraa parantamaan meidät. Kuuntelemme Häntä.  Siunaamme eri seurakuntia ja hengellisiä liikkeitä ja kiitämme Herran lahjoista kaikille niiden kautta. Evankeliumi ja kiitos sovituksesta ja rauhasta Jumalan kanssa on keskeinen. Taivassa kristityt kaikista kansoista, kansanryhmistä ja kielistä ylistävät Herraa yhdessä. Se tuntuu alkavan jo maan päällä.