Ihmisiä ja ilmiöitä: Hengellistä vankilatyötä tehdään yhä – Omat kivut ja vastoinkäymiset ovat avaimia aitoihin kohtaamisiin, Jani Alanko sanoo

Oulun piispanvaali kolmen kauppa

 

Jukka Hautala, Jukka Keskitalo ja Niilo Pesonen ovat Oulun kolme piispaehdokkasta. Kuva: Sanna Krook

Oulun hiippakunnan piispanvaalin ehdokasasettelu päättyi tänään maanantaina. Oulun uusi piispa on joko Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo, Oulun Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen tai rehtori Jukka Hautala.

Vaalin ensimmäinen kierros käydään keskiviikkona 15. elokuuta ja mahdollinen toinen kierros 3. syyskuuta. Oulun nykyinen piispa Samuel Salmi jää eläkkeelle lokakuun lopussa.

Uusi piispa aloittaa tehtävässään marraskuun alussa. Hänet vihitään virkaansa Oulun tuomiokirkossa 11. marraskuuta,.

IK-opisto neliöb. vkot.38-39. MJa

Oulun piispanvaalissa on hiippakunnan laskujen mukaan 1130 äänioikeutettua. Puolet heistä on Oulun hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen äänioikeutetuista muodostavat maallikkoäänestäjät. Heidän joukossaan on kirkon viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä.

Oulun hiippakunta järjestää kesän aikana viisi vaalipaneelia. Kesäkuussa ehdokkaat kohtaavat toisensa peräti neljä kertaa peräkkäisinä päivinä. 13.6. Kokkolassa, 14.6. Oulussa, 15.6. Rovaniemellä ja 16.6. Inarissa. Paneelit järjestetään kaupungin keskustojen seurakuntataloissa.

Viimeinen ehdokaspaneeli käydään Oulussa viikkoa ennen vaalin ensimmäistä kierrosta Kauppakeskus Valkeassa.

Radio Dei ja Oulun seurakuntien media Rauhan tervehdys aloittivat omat ehdokastenttinsä toukokuussa. Ylihuomenna keskiviikkona kuullaan vaalitenttisarjan viimeinen lähetys. Rauhan Tervehdyksen vt. päätoimittaja Rebekka Naatuksen tentissä vastaajan paikalla kuullaan tuolloin kirkkoherra Niilo Pesosta. Kaikki tentit ovat radiolähetyksen jälkeen kuunneltavissa podcasteina osoitteessa www.rauhanterveyhdys.fi sekä Radiot.fi-palvelussa.

Niilo Pesosen piispanvaalitentti Radio Deissä keskiviikkona 23.5. kello 9. Uusinta kello 13 ja sunnuntaina 27.5. kello 20.