Oulun Karjasillan kirkossa aletaan märehtiä

 

Oulun Karjasillan seurakunta alkaa järjestää mediataatiotilaisuuksia kirkossa. Karjasillan kirkkoherra Juhani Lavangon mukaan luterilaisessa perinteessä meditaatiota on nimitetty märehtimiseksi.

Karjasillan kirkossa hiljennytään kevään aikana torstaisin 20.2. alkaen kello 16.15 noin puoli tuntia kestävään kristilliseen meditaatioon. Meditaatio on hiljaista tai ääneen tapahtuvaa Raamatun sanojen tai lukukappaleiden mietiskelyä. Se voi olla myös rukousmeditaatiota, jossa viivytään Jumalan edessä. Myös kehollisuus voidaan ottaa meditaatiossa huomioon.

Seurakuntaneuvoston jäsenen Sanna Virkkusen mukaan toive kristillisen meditaation järjestämisestä on tullut seurakuntalaisilta ja he ovat mukana myös ohjaamassa tuokioita vuorollaan.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Ajattelimme, että ajankohta torstaisin kello 16.15 sopii myös heille, jotka ovat tulossa suoraan työstä. Työpäivän päätteeksi on hyvä saada hengähtää ja hiljentyä rauhallisessa kirkossa, sanoo hanketta ideoinut Virkkunen.

Karjasillan kirkkoherra Juhani Lavanko pitää meditaatiota hyvänä ajatuksena. Sananakin meditaatio sopii Lavangon mukaan kirkon käyttöön.

– Onhan kyse ikivanhasta kristillisestä tavasta hiljentyä Jumalan edessä. Siitä on käytetty luterilaisessa perinteessä myös nimitystä märehtiminen.

Luther piti Raamatun tutkiskelussa tärkeänä kolmea lähestymistapaa: rukousta, meditaatiota eli mietiskelyä ja koettelemuksia. Luterilaisessa kirkossa meditaatio on palannut takaisin erityisesti retriittiliikkeen ja hiljaisuuden viljelyn kautta.