Elämäntaito: Lentokonemekaanikon hämmästyttävä ura: Mediatalon toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen on nyt myös lähetyslentäjien puheenjohtaja

Osuuskunta Pyhävaate laajenee kansainvälisille markkinoille

 

Kuva: Osuuskunta Pyhävaate

Viime vuonna perustettu Osuuskunta Pyhävaate laajentaa toimintaansa myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

– Pyhävaate on vuodessa kasvanut noin 50 jäsenen aktiiviseksi yhteisöksi, ja kauppaa käydään nyt jo ainakin Ruotsiin ja Englantiin Suomen lisäksi, sanoo Osuuskunta Pyhävaatteen kansainvälisen kaupan harjoittelija Hanna Lumppio.

Osuuskunnan tiedotteen mukaan Unisex-mallinen papintakki herätti ilmestyessään laajaa huomiota, sillä se ei erottele kantajaansa sukupuolen perusteella. Nykyään osuuskunta myy myös muita pappien, nuoristyönohjaajien ja diakoniatyöntekijöiden vaatteita, sekä muita kristillishenkisiä tuotteita.

Perheniemi neliöb. vkot 21-22. MJa

Osuuskunta Pyhävaate haluaa panostaa suomalaisen käsityön tukemiseen.

– Meille on tärkeää, että suurin osa tuotteen hinnasta menee käsityöläiselle. Tuotteitamme tehdään ympäri Suomea esimerkiksi Oulussa, Jyväskylässä, Porissa ja pääkaupunkiseudulla. Iloitsemme, että pystymme tällä tavoin työllistämään ja tekemään tuotteet täysin käyttäjien kokemuksia kuunnellen ja heidän toiveistaan, Osuuskunta Pyhävaatteen hallituksen puheenjohtaja Meri-Anna Hintsala kertoo.

Hintsalan mukaan ala on Suomessa vaikea, koska työ on kallista. Hänen mukaansa vaatii paljon työtä, että suomalaisesta käsityöyrityksestä saadaan kannattava.

– Uskomme kuitenkin yhteisölliseen tekemiseen ja hyvään meininkiin – ja tietysti siihen, että tuotteet ovat juuri sellaisia, joita käyttäjät tarvitsevat.