Yleinen: Tuleva piispa Matti Salomäki: ”Selkeä tulos josta on hyvä lähteä aloittamaan” Kirkko: Joutjärven seurakuntaneuvosto linjasi: Kohtaamispaikka saa lähteä seurakunnasta

Ortodoksisessa kirkossa avioliitto on sakramentti

 

Kuvakaappaus videolta, jossa piispa Arseni kertoo avioliiton sakramentista.

Ortodoksisen kirkon sakramenttiopetukset löytyvät nyt verkosta. Jokaisesta kirkon seitsemästä sakramentista on oma videonsa, minkä lisäksi on sakramenttien yleisesittelyvideo.

Ortodoksi.net on julkaissut verkossa yhdeksän videota, joissa Kuopion ja Karjalan hiippakunnan piispan tehtäviä hoitavan KS Joensuun piispa Arseni kertoo ortodoksisen kirkon tärkeimpien sakramenttien sisällöstä.

Ortodoksisen kirkon seitsemän keskeistä sakramenttia ovat kaste, mirhavoitelu, katumus, ehtoollinen, avioliitto, sairaanvoitelu ja pappeus. Piispa Arsenin mukaan sakramenttien, pyhien mysteerioitten kokonaismäärää ei ole määritelty ortodoksisessa kirkossa, koska silloin rajoitettaisiin Jumalan armovoimaa ja Pyhän Hengen toimintaa kirkossa.

TV7 neliöb 24.11.-10.12.MJa

Ortodoksi.net-sivuston tiedotteessa sakramenttivideoita ehdotetaan katsottaviksi esimerkiksi erilaisissa ryhmissä, kouluissa, tiistaiseuroissa tai katekumenaattikerhoissa. Videot löytyvät löytyvät ortodoksi.net-sivustolta ja YouTubesta.

Sakramenttien yleisesittely
Kaste
Mirhavoitelu
Katumus
Ehtoollinen
Avioliitto
Sairaanvoitelu
Pappeus
Kommentteja sakramenteista

Ortodoksi.net on vapaaehtoisten yksityisten Suomen ortodoksisen kirkon jäsenten ylläpitämä sivusto.

 

 
Seinäkalenteri 2022_PS