Opkon pääsihteeri ennustaa moniäänisyyden loppuvan kirkosta

 

Opkon pääsihteeri Jussi Miettinen haluaisi tiivistää herätysliikkeiden välistä yhteistyötä.

Opiskelija- ja koululaislähetyksen pääsihteeri Jussi Miettisen mukaan kirkon sisällä vallitsee niin suuri opillinen hajaannus, että sitä voidaan nimittää kaaokseksi.

Miettisen mukaan kaaos johtaa yleensä siihen, että tarvitaan totalitaarista johtajuutta, jolla joukot saadaan kerättyä kasaan.

Opkon pääsihteeri Jussi Miettisen näkee, että herätysliikkeet kirkon sisällä tarvitsevat yhä tiiviimpää yhteistyötä. Hänen mukaansa vuonna 2010 Ihmisten luottamusta Raamatun arvovaltaan on nakerrettu ”terävillä hampailla mediassa ja kirkollisissa keskusteluissa”.

Kirkon sisäinen relativismi, asioiden suhteellistuminen, johtaa kuitenkin Miettisen mukaan ennen pitkää totalitarismiin, vahvan johtajuuden kaipuuseen.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

”Kun kaaos on riittävän suuri, syntyy pakottava tarve totalitaariseen johtajuuteen, joka palauttaa joukot ruotuun,” Miettinen kirjoittaa Opkon Arkki-lehden pääkirjoituksessaan.

Tämä voi hänen mielestään synnyttää tilauksen uusille uskonpuhdistajille, jotka tuovat kansan takaisin Raamatun sanan äärelle. Luultavampaa on pääsihteerin mielestä kuitenkin meno toiseen suuntaan.

”Todennäköisempää lienee se, että kaaosta nousee hallitsemaan johtajia, jotka luovat oman mielensä mukaiset uudet normit.”

”Yleensä heidän norminsa ovat tiukkoja toisinajattelijoita kohtaan. Se siitä relativismista!” päättää Miettinen kirkon tilaa käsittelevän pohdintansa.

Lääkkeeksi herätysliikkeille pääsihteeri tarjoaa herätysliikkeiden keskinäistä lähentymistä.

”Nuorten tavoittaminen evankeliumilla tulisi olla samasta juuresta nousevien viidesläisten järjestöjen yhteinen missio. Ainakin jos unelmoimme tuulen suunnan kääntymisestä takaisin Raamattuun, herätykseen ja lähetykseen.”