OPKO sai tukiyhdistyksen

 

Uutta yhdistystä suunnittelemassa Pekka Jokiranta (vas.)

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO) sai 8. toukokuuta tukiyhdistyksen, kun OPKOn ystävät ry perustettiin. – OPKOn ystävien tehtävänä on koota yhteen jo valmistuneet opiskelijat ja OPKOn työtä kannattavat henkilöt tukemaan tätä työtä rukouksin, taloudellisen tuen keräämisellä ja osallistumalla erilaisten tapahtumien ja leirien järjestämiseen silloin, kun opiskelijoiden voimavarat eivät tähän riitä, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Risto Oinonen.

OPKO on juhlinut tänä keväänä 50-vuotista historiaansa. Juhlavuoden toimintaa suunniteltaessa todettiin, että työssä on ollut mukana valtava joukko ihmisiä, joille järjestö on ollut rakas ja jotka edelleen haluavat antaa panoksensa sen tukemiseen. Mutta miksi tukityötä varten tarvittiin oma yhdistyksensä?

– OPKOlla ja OPKOn ystävillä on aivan omat tehtävänsä ja vastuualueensa. OPKOn tehtävänä on tavoittaa opiskelijat ja koululaiset erilaisten työmuotojen kautta ja johdattaa heidät evankeliumin äärelle ja kuuloon. OPKO siis suunnittelee ja toteuttaa toimintansa kohderyhmänään opiskelijat. Samoin OPKO vastaa oman järjestönsä hallinnosta.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– OPKOn ystävien tehtävänä on koota yhteen jo valmistuneet opiskelijat ja OPKOn työtä kannattavat henkilöt tukemaan tätä työtä rukouksin, taloudellisen tuen keräämisellä tähän työhön ja osallistumalla erilaisten tapahtumien ja leirien järjestämiseen silloin, kun opiskelijoiden voimavarat eivät tähän riitä. Tukitoiminta siis mahdollistaa laajemman toiminnan toteuttamisen opiskelijoiden keskuudessa, Risto Oinonen selventää.

Työntekijöiden resurssit opiskelijoiden tavoittamiseen

Oinosen mukaan OPKOn ystävien työpanos riippuu siitä, millaista tukea OPKO tarvitsee. Käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi koululaisleirien ja opiskelijatilaisuuksien järjestelyjä, materiaalin tuottamista, postituksia tai talkootöitä OPKOn leirikeskuksessa.

– Tavoitteena on siis vapauttaa OPKOn työntekijöiden resursseja opiskelijoiden tavoittamiseen. Parhaiten tämä toteutuu siirtämällä suunnittelua ja käytännön työtehtäviä – ei julistustehtäviä – OPKOn ystäville.

Keskeistä on myös OPKOn talouden tukeminen.

– Tukemalla työtä taloudellisesti, järjestämällä varainkeräyksiä ja erilaisia taloustempauksia työ voi laajentua kohteisiin, missä opiskelijatyötä ei aiemmin ole tehty.

OPKOn ystävät ry:n hallitukseen valittiin perustamiskokouksessa Oinosen lisäksi Riitta-Liisa Arvela, Pekka Jokiranta, Markku Moilanen (varapuheenjohtaja), Jarkko Niiranen sekä Leena Seppälä (rahastonhoitaja ja sihteeri).

Ruotsinkieliselle työlle on perustettu tukiyhdistys Pro Studentmissionen vuonna 2013.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie