Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Boko Haramin johtaja: siepatut tytöt ovat nyt muslimeja

 

Kuvateksti: Boko Haram väittää

Uutistoimisto AFP on saanut käsiinsä Boko Haramin videon, jossa noin sata hijabiin puettua tyttöä lausuu ylistystä Allahille. Boko Haram antaa ymmärtää, että kyseessä ovat siepatut tytöt, jotka ovat nyt kääntyneet muslimeiksi.

Nigerialainen terroristijärjestö Boko Haram julkaisi eilen videokuvaa liittyen siepattujen tyttöjen tapaukseen. Videolla järjestön johtaja Abubakar Shekau sanoo, ettei heillä ole aikomusta vapauttaa tyttöjä ennen kuin Boko Haramin vangitut jäsenet vapautetaan. Asiasta uutisoivat muun muassa The Christian Post ja Yle.

”Neljä-viisi vuotta sitten te pidätitte veljemme ja he ovat vieläkin vankeina. Te teette heille kaikenlaista ja nyt te puhutte näistä tytöistä. Me emme koskaan vapauta heitä ennen kuin te vapautatte veljemme”, Shekau sanoo videolla.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tytöt toistavat sanoja, jotka uutistoimisto CNN:n mukaan kuuluvat: ”Ylistys olkoon Allahille, maailman herralle.”

Shekau toistaa videolla, että Boko Haram on vapauttanut tytöt, joista Persecution.org-sivuston mukaan 90 prosenttia on kristittyjä. ”Tiedättekö, että me olemme vapauttaneet heidät? Näistä tytöistä on tullut muslimeja. He ovat muslimeja”, Shekau väittää.

Tyttöjen sieppauksesta tulee huomenna kuluneeksi kuukausi. Boko Haram sieppasi 276 tyttöä, joista osa on päässyt vapaaksi. Aiemmin tässä kuussa Shekau on uhannut myydä tytöt Allahin käskystä.

Tässä linkki videoon.

Lue myös:

Boko Haramin sieppaamat koulutytöt pääosin kristittyjä

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie