One Way Mission aloittaa vastuunkantajakoulutuksen – tavoitteena uusien seurakuntien istuttaminen

 

Kuvakaappaus One Way TV:n ohjelmasta. Kuvassa One Way Mission -järjestön toiminnanjohtaja Esa-Pekka Mattila ja järjestön musiikki- ja nuorisotyöstä vastaava Soile Mattila.

One Way Mission on toiminut 34 vuotta tehden lähetystyötä Suomessa ja ulkomailla. Myös mediatyöstä tunnetulla järjestöllä on muutamalla paikkakunnalla oma seurakunta. Nyt seurakuntia on tarkoitus istuttaa lisää.

Lähetysjärjestö One Way Mission kertoo verkkoisvuillaan, että se aikoo perustaa uusia seurakuntia Suomeen. Tällä hetkellä järjestöllä on Helsingissä toimiva One Way -seurakunta, johon kuuluu noin 400 henkeä. Jatkuvasti kasvaneen seurakunnan tilaisuuksissa käy myös lukuisia seurakuntaan kuulumattomia ihmisiä. Lisäksi pienempiä juuri aloittaneita One Way -seurakuntia kokoontuu tällä hetkellä Espoossa, Kotkassa, Sastamalassa ja Sipoossa. Turkuun on myös perusteilla seurakunta.

Lähetysjärjestön mukaan uusien seurakuntien perustaminen on vastausta viime vuosina tulleisiin pyyntöihin laajentaa seurakuntatyötä Helsingistä muualle Suomeen.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Kristittyjen yhteisen toiminnan korostaminen

Järjestö aloittaa vuoden 2018 alussa vastuunkantajakoulutuksen, jonka tarkoituksena on varustaa ihmisiä erilaisiin seurakuntatehtäviin.

One Way Missionin verkkosivujen mukaan One Way -seurakunnat pyrkivät olemaan turvallisia, armollisia ja totuudellisia hengellisiä koteja kristityille eri puolilla Suomea. ”Tehtävämme on huolehtia ihmisten hengellisestä hyvinvoinnista ja kasvattaa heistä todellisia opetuslapsia, jotka palvelevat Jumalaa”, verkkosivuilla kerrotaan.

Uskonkäsityksessään seurakunnat yhtyvät perinteiseen protestanttiseen pelastusoppiin. Kristittyjen yhteinen toiminta on aina ollut keskeistä One Way Mission -järjestön toiminnassa. Samaa yhteyden periaatetta noudatetaan myös seurakunnissa. Siksi esimerkiksi kastekäsityksestä ei tehdä seurakuntalaisia jakavaa, vaan sekä lapsikaste että aikuiskaste hyväksytään. Ehtoollispöytä on myös avoin kaikille, jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen sielunsa pelastajana.

Seurakuntaan liittyvältä edellytetään henkilökohtaisen uskon lisäksi sitä, että hän yhtyy seurakunnan periaatteisiin ja hyväksyy sen toimintatavat ja ominaispiirteet.

Uusien seurakuntien istutusta johtaa järjestön perustaja Tapani Suonto, koordinaattorina toimii Vesa Sihvo.