Lähetystyö: Lähellä Jeesusta viisi vuosikymmentä – tärkeintä lähetysjärjestölle ei ole lähetystyö vaan evankeliumi Ihmisiä ja ilmiöitä: Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

OM:n uusi lähetyslaiva liikenteeseen ensi vuonna

 

OM:n uusi lähetyslaiva Doulos Hope lasketaan vesille 2023. Sen on tarkoitus seilata Kaakkois-Aasiassa.

Kansainvälisen lähetysjärjestö Operaatio Mobilisaation (OM) Suomen toiminnanjohtajana aloitti syyskuun alussa Antti Lampinen.

OM:n kansainvälinen laiva­lähetystyö laajenee, kun uusi, sisar­alustaan Logos Hopea pienempi Doulos Hope lasketaan vesille vuoden 2023 aikana. Toinen alus vastaa näkyyn tavoittaa yhä uusia alueita sekä jakaa ilosanomaa, apua ja toivoa haavoittuville ja syrjäisille kansoille.

Vetoisuudeltaan Logos Hopea pienempi Doulos Hope mahdollistaa toimimisen matalammissa vesissä ja jokialueil­la ja näin uusien alueiden tavoittamisen. Laiva liikkuu jatkossa Kaakkois-Aasiassa pysähtyen pitkiksikin ajoiksi satamiin.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

OM:n laivatyön keskiössä on opetuslapseuttaminen, johtajakou­lutus, kokonaisvaltainen yhteisön si­tout­­­taminen sekä yhteistyö paikallisten seurakuntien kanssa.

OM:n uutena toiminnanjohtajana aloitti 1.9.2022 Antti Lampinen, joka luotsaa lähetysjärjestön Suomen toimintoja kaksi nelivuotiskautta toimintaa vetäneen Arno Alajoen jälkeen.

Verkostoituminen, yhteistyö seurakuntien ja muiden lähetysjärjestöjen kanssa sekä talouden tasapainottaminen ovat asioita, joihin Antti haluaa keskittyä aivan erityisesti.

Antti Lampinen siunattiin OM:n Suomen toimintojen toiminnanjohtajaksi Mun OM -päivässä lauantaina 24.9.

– OM:n sitoutumattomuus tiettyyn kirkkokuntaan mahdollistaa laajan yhteistyön. Näen meidät Suomessa ennen kaikkea mahdollistajana ja yhdistäjänä. Oma työmme painottuu yhä vahvemmin ns. 10/40-ikkunan alueelle, jonne pyrimme lähivuosina sijoittamaan 75 prosenttia läheteistämme.

Antti Lampinen siunattiin työhönsä kaikille OM:n ystäville ja kumppaneille suunnatussa MUN OM -päivässä la 24.9.2022. Päivää vietettiin teemalla Tavoitteena tavoittaa.

*

Operaatio Mobilisaatio (OM) on kansainvälinen yhteiskristillinen lähetysjärjestö, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1965 alkaen. Maailmanlaajuisesti järjestössämme on yli 5 000 työntekijää yli 110 maassa.