Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Omenoista alkoi auttamistyö

 

Peter Hagman kokoaa omenoita jaettavaksi tarvitseville. Kuva: Anssi Tiittanen

Järvenpääläisestä Peter Hagmanista tuli ihmisten auttaja oman sairauden kautta. Kaupunkilaisten ylijäämäomenoista alkanut auttamistyö saa yhä uusia muotoja.

Kristityt eivät voi palvella vain toisiaan, Hagman huomauttaa.

Peter Hagman eleli vuonna 2008 menestyvän myyntimiehen elämää. Vatsassa oli kuitenkin alkanut tuntua omituista kipua.

– Tuntui kuin joku olisi tökkinyt haarukalla, Hagman kuvailee.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Tutkimuksissa vatsasta löytyi valtavan kokoinen kasvain. Sairaudesta toipuminen oli vaikeaa ja hengenlähtökin lähellä. Sairauden myötä Hagman löysi elävän uskon Kristukseen. Rukoukset kantoivat ja perheenisä palasi kotiin.

– Lääkäri sanoi, että ihmeen kautta sait uuden elämän, Hagman kertoo.

Alkoi toipilasaika, joka mullistui, kun Peter täyttyi Pyhällä Hengellä rukoillessaan kotona.

– Tunsin rakkauden täyttävän minut kokonaan, Hagman sanoo.

– Näin Kristuksen silmin ihmisjoukon edessäni ja täytyin valtavan suurella rakkaudella ja säälillä näitä ihmisiä kohtaan. Ymmärsin, että tätä Jumala haluaa minun jakavan hyvää eteenpäin ja kertovan siitä valtavasta rakkaudesta, jota hän osoittaa meitä kohtaan.

Tunne ei ole kadonnut kahdessa vuodessa, päinvastoin se tuntuu suurenevan koko ajan. Peter Hagmanista on tullut tärkeä vähäosaisten auttaja ja ihmisten kohtaaja Järvenpäässä.

”Maailma janoaa rakkautta”

Peter Hagmanin yksi tunnetuimmista hyväntekeväisyystempauksista, Operaatio Omena, toteutettiin tänäkin syksynä.

Kaupunkilaisten runsaasta omenasadosta ikävän suuri osuus menee vuosittain komposteihin. Hagman mietti, olisiko omenille ottajia. Hän soitteli ovikelloja ja sai kerättyä puolentoista tonnin painoisen erän.

– Kaikki menivät saman tien tarvitseville, Hagman kertoo.

Viime talvena Hagmanin ja ystävien perustama Järvenpään työnhakijat ry sai käyttöönsä hylätyn nyrkkeilysalin. Heti alkuun yhdistys jakoi viisi tonnia ruokaa vähäosaisille. Nyttemmin yhdistys liittyi yhteen Setlementti Louhela -järjestön kanssa, jolla on valmiit ruokailutilat ja liikuntasalit.

– Maailma janoaa rakkautta. Uskovat eivät voi palvella vain toisiaan.

Iltatilaisuus lastensuojelun hyväksi

1. lokakuuta Järvenpää-talossa vierailevat laulaja Joel Hallikainen ja kirjailija, luennoitsija Tommy Hellsten hyväntekeväisyysillan merkeissä. Tuotto lahjoitetaan Järvenpään kaupungin lastensuojelulle, huostaan otettujen lasten harrastustoiminnan tukemiseen.

– Jumala on pitänyt huolta ja pitää varmasti jatkossakin, Hagman vakuuttaa.

– Älkäämme jääkö omalle mukavauusalueellemme istumaan. Emme tarvitse näkyä vain siitä missä ajassa olemme, vaan myös niistä mahdollisuuksista jotka ympärillämme ovat käytettävissä, hän rohkaisee.