Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Olojuhlissa on aikaa vain olla

 

Olojuhlat alkoivat eilen illalla Naantalissa. Kuva: Markku Saikkonen.

Jo perinteeksi muodostuneet Olojuhlat alkoivat eilen Naantalissa. Vuosi vuodelta enemmän väkeä keräävä telttajuhla pidetään nyt 17. kertaa.

Olojuhlat ovat vakiinnuttaneet paikkansa kesäisessä Naantalissa. Viime vuonna juhlatelttaa jouduttiin suurentamaan, jotta istumapaikkoja saataisiin lisättyä. Tänä vuonna penkkejä on tarjolla 700-800 kävijälle.

”Täytyy sanoa, että juhlilla on jotakin, koska nämä näyttävät jatkuvan vaan”, Olojuhla-perinteen alkuunpannut pastori Pentti Niininen summaa.

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

Niininen sai vision Olojuhlien järjestämisestä jo 30 vuotta sitten Ruotsissa, jossa silloin asui. Yhdessä Aulis Lehdon kanssa hän aloittikin tapahtuman järjestämisen Ruotsissa. Kun molemmat miehet muuttivat Suomeen, he päättivät jatkaa Olojuhlien järjestämistä Suomessa. Naantalin helluntaiseurakunta lähti mukaan ideointiin ja tapahtuman järjestämiseen.

Tänä vuonna tapahtumassa panostetaan lapsiin ja lähetystyöhön. Lapsille järjestetään omat kokouksensa torstaina, perjantaina ja lauantaina. Lähetystyön teemoja puolestaan käsitellään raamattutunneilla.

”Mehän haluamme olla lähetysihmisiä myöskin. Että ei vaan sanoma jää meihin vaan se menee eteenpäin ja aina maan rajojen ulkopuolelle”, Naantalin helluntaiseurakunnan pastori Kari Kieksi kuvaa.

Olojuhlat kestävät sunnuntaihin asti. Saarnamassa juhlilla kuullaan muun muassa Raimo Rahnastoa. Musiikkivastuussa ovat muun muassa  Eija Merilä ja Viktor Klimenko.