OlenNainen-työ vahvistuu – kokeneet puhujat palvelevat ympäri Suomea

 

Anne Pohtamo-Hietasen ja Sari Savelan lisäksi OlenNainen-työssä ovat mukana Marianne Jansson, Riitta Lemmetyinen, Tuula Portin ja Aino Viitanen.

Kun Raamattuopisto järjestää naisten oman tilaisuuden, siellä puhutaan rehellisesti uupumisesta, eheytymisestä, arvoista ja tunteista, mutta etenkin siitä, miten usko Jeesukseen hoitaa.

– Työn ydintä ovat Raamattuopistolla, Vuokatinrannassa ja Kellonkartanossa järjestettävät tilaisuudet, mutta enenevässä määrin myös OlenNainen-tapahtumat ympäri Suomen, kertoo naistyön koordinaattori Anne Pohtamo-Hietanen.

– Niissä puhujat kertovat rehellisesti kokemuksistaan elämästä, mutta myös siitä, miten konkreettista usko Jeesukseen on.

Sansa kesäkeräys artikkelin alle

Työntekijäkaartiin kuuluvat Pohtamo-Hietasen lisäksi teologian maisterit Marianne Jansson ja Riitta Lemmetyinen, sairaalateologi Tuula Portin, päätoimittaja Sari Savela sekä julistustyön aluejohtaja Raamattuopistolta, Aino Viitanen.

Kuuden hengen joukko on jakautunut työpareiksi, jotka starttaavat eri paikkakunnille toteuttamaan naisille suunnattuja tilaisuuksia.

Yleensä kutsu tulee seurakunnan työntekijältä, joka työpaikallaan kantaa vastuuta aikuistyöstä.

– Tavoite on, että OlenNainen-tapahtumasta lähtee kotiin virkeämpiä naisia kuin sinne tuli!

Jeesuskin lepäsi

Yhden OlenNainen-tiimin muodostavat Tuula Portin ja Sari Savela.

– Vuosien varrella olen puhunut yleisöille monistakin eri aiheista, mutta tällä hetkellä yksi läheisimmistä on uupumus. Se johtunee siitä, että kohtaan sitä niin paljon sairaalateologin työssäni, Tuula Portin aprikoi.

– Yleisölle kerron muun muassa sen, mitkä psykologiset tekijät ovat uupumuksen taustalla. Samalla avaan levon tärkeyttä.

Väsymys ei ole vieras asia Raamatun lehdilläkään.

– Jeesus pyysi apostoleita lähtemään mukaansa yksinäiseen paikkaan, jotta he saisivat levähtää. Silloin ei eletty nykyajan kaltaisessa tietotulvassa, joten miten paljon painokkaammin Jeesus sanoisikaan kehotuksensa tänään.

Sari Savela vahvistaa, että jaksaminen on yksi nykyihmisen haasteista.

– Jos tunnistaa itsessään orastavia uupumuksen oireita, on syytä ottaa ne tosissaan. Omista kokemuksistani kerron kirjassani Uupumuksesta uuteen alkuun.

– Onneksi uupuminen voi olla uuden, paremman elämän alku.

Savela rohkaisee naisia rukoukseen ja oman kutsumuksen etsintään.

– Toivon, että jokainen löytää sen Jumalan unelman, joka on hänen kohdalleen varattu – sen paikan, jossa voi kukoistaa kutsumustaan toteuttaen.

Iloa kaikille aisteille

Marianne Jansson ja Riitta Lemmetyinen, tuorein OlenNainen-työpari, siunattiin Raamattuopiston vapaaehtoisiksi julistustyöntekijöiksi elokuussa.

He ovat tuoneet Saksasta Suomeen Elämyksiä Raamatusta -opetusmenetelmän, johon kuuluvat mm. sykähdyttävän monipuolinen havaintomateriaali ja dialogisuus.

– Onnistunut naisten tapahtuma on mielestäni sellainen, jossa jokainen tulija tulee nähdyksi ja lämpimästi tervetulleeksi toivotetuksi, ilmapiiri on lämmin – ilon ja huumorinkin virkistämä, Riitta Lemmetyinen sanailee.

Puhuja kantaa vastuun siitä, että astuu yleisön eteen rehellisenä, kipukohdistaankin avoimena ja hyvin valmistautuneena.

– Keväällä osallistuin hengelliseen tapahtumaan, jonne arvelen ihan jokaisen haluavan seuraavallakin kerralla. Järjestäjät olivat koristelleet pihan ja salin äärimmäisen kauniisti ja hyvällä maulla. Ruoka oli erinomaista, ja vastuunkantajat olivat päästäneet luovuutensa valloilleen valmistamalla humoristiset juonnot av-visualisointeineen.

– Tällainen vieraanvaraisuus ja vaivannäkö tekevät vaikutuksen.

Sekä Riitta Lemmetyinen että Aino Viitanen ovat tuttuja ääniä Radion Dein suositusta Radioraamattupiiristä.