Pipliaseura Yläb. 8.-14.4.

Oikeudenkäynti Päivi Räsästä ja Juhana Pohjolaa vastaan jatkuu loppusanoilla – Budapestissa osoitettiin tukea syytetyille

 

Kansanedustaja Päivi Räsänen toimittajien ympäröimänä oikeudenkäynnin tauolla 24.1. Kuva: Danielle Miettinen

Helsingin käräjäoikeudessa jatketaan tänään puolenpäivän aikaan kansanedustaja Päivi Räsäsen ja piispa Juhana Pohjolan oikeudenkäyntiä.

Kansanedustaja Päivi Räsäsen ja piispa Juhana Pohjolan oikeudenkäynti jatkuu tänään Helsingin käräjäoikeudessa klo 12.30. Varsinainen oikeudenkäynti käytiin maanantaina 24. tammikuuta ja nyt on vuorossa loppulausunnot.

Valtakunnansyyttäjä syyttää Päivi Räsästä kolmesta kokonaisuudesta, joissa rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Vanhin tapaus koskee pamflettia vuodelta 2003, sen osalta syytteessä on myös Juhana Pohjola. Toinen tapaus koskee Räsäsen lausuntoja Ylellä Ruben Stillerin ohjelmassa ja kolmas tapaus Twitter-päivitystä, jossa Räsänen kritisoi kirkon osallistumista Helsinki Pride -tapahtumaan.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Kansanedustaja Päivi Räsänen on saanut paljon tukea eri puolilta maailmaa ja monissa maissa oikeudenkäyntiä seurataan tiiviisti. Eilen sunnuntaina Budapestissa Suomen Unkarin suurlähetystyön edustalla osoitettiin tukea Päivi Räsäselle ja Juhana Pohjolalle. Järjestäjien mukaan tilaisuuteen osallistui 3000 ihmistä.

”Mielenosoittajien mukaan Räsäsen oikeudenkäynnissä on kyse uskonnollisesta vainosta ja häirinnästä, jollaista ei saisi tapahtua. Heidän viestinsä mukaan kyseessä on ongelma, joka ei koske ainoastaan Suomea, vaan laajemminkin Eurooppaa”, Suomen Unkarin-suurlähettiläs Markku Virri kertoo Iltasanomien haastattelussa mielenosoittajien viestistä.