Obama vastasi rukousaamiaisella epäilijöilleen

 

Amerikkalaiset ovat hyvin epäileviä presidentti Barack Obaman kristillistä vakaumusta kohtaan. Kansallisella rukousaamiaisella Obama lievensi epäilyjä kertomalla avoimesti uskostaan ja rukouselämästään.

Amerikkalaisten epäilykset Barack Obaman kristillistä vakaumusta kohtaan ovat olleet kasvussa parin vuoden ajan. Viime elokuussa julkaistussa Pew Forumin tutkimuksessa enää kolmasosa amerikkalaisista uskoi Obaman olevan kristitty. Tämä siitäkin huolimatta, että Obama on aikaisemmin julkisuudessa kertonut tiestään kristityksi ja sanonut muun muassa uskovansa ”Jeesuksen Kristuksen lunastavaan kuolemaan ja ylösnousemukseen.”

Obama on julkisuudessa esittänyt abortista ja homoseksuaalisuudesta lausuntoja, jotka eivät ole olleet konservatiivisten kristittyjen mieleen. Närkästystä aiheutti myös Obaman viime elokuinen kannanotto, jossa hän puolsi muslimien oikeutta rakentaa islamilainen kulttuurikeskus lähelle World Trade Centerin aluetta.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Kansallisella rukousaamiaisella (The National Prayer Breafast) 3. helmikuuta hän kuitenkin vastasi epäilijöilleen puhumalla kristillisestä vakaumuksestaan ja rukouselämästään.

– Kun herään aamulla, pyydän Herraa antamaan minulle voimaa toimia maamme ja kansamme parhaaksi. Kun menen illalla nukkumaan, pyydän Herraa antamaan syntini anteeksi. Rukoilen hänen varjelustaan perheelleni ja kansallemme. Pyydän häntä tekemään minusta hänen työnsä välikappaleen, Obama sanoi.

Antero Laukkanen haastaa rukoilemaan, ei kritisoimaan

Aamiaiselle osallistunut pastori ja sosiaalineuvos Antero Laukkanen kehui puhetta parhaaksi puheeksi, mitä hän on presidentiltä kuullut.

– Se oli koskettava, nöyrä ja avoin puhe hänen uskostaan. Vieressäni istui perinteinen amerikkalainen republikaani. Hänkin sanoi, että täytyy myöntää, että puhe oli loistava, vaikka republikaanit eivät pidäkään Obamaa kunnon kristittynä.

Eduskunnassa rukoustyötä vuosia tehnyt Laukkanen haluaa muistuttaa, että kristittyjen olisi kritisoimisen sijaan ensisijaisesti rukoiltava päättäjien puolesta.

– Haastan suomalaisiakin kristittyjä antamaan tilaa julkisuuden henkilöille löytää uskon. Meillä ei tulisi olla mitään uskonnollista kinkkumittaria, jolla mittaamme heidän uskonsa tilaa ja lämpöä. Meidät on kutsuttu rukoilemaan päättäjien puolesta. Haluan pitäytyä tässä roolissa ja yritän auttaa heitä, kun he etsivät Jumalaa.

Lue lisää Uuden Tien numerosta 7/2011.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie