Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Hietaniemen taiteilijakukkula laitettiin kiinni

Hietaniemen vanha siunauskappeli. Kuva: Etk

Kuuluisalle suomalaistaiteilijoiden hautapaikalle Helsingin Hietaniemen hautausmaalle ei oteta enää uusia vainajia.

Helsingin seurakuntayhtymä päätti, että syyskuussa kuollut taiteilijaprofessori Pentti Kaskipuro on toistaiseksi viimeinen taiteilijakukkulalta leposijan saava.

Taiteilijanmäelle, jota jokapäiväisessä puheessa kutsutaan myös Taiteilijakukkulaksi, on haudattu vain erittäin ansioituneita taiteilijoita. Myös heidän puolisoillaan on ollut oikeus hautapaikkaan.

Seurakuntayhtymän päättäjien mukaan on kuitenkin hankalaa arvioida, kuka on ”tarpeeksi” meritoitunut saadakseen hautapaikan taitelijakukkulalta.

Dei Neliöb.20.9.-11.10. MJa

Hautapaikan sieltä ovat saaneet muun muassa Alvar Aalto, Mika Waltari, Spede Pasanen, Akseli Gallen-Kallela ja Åke Lindman. Viimeisen hautapaikan sai helmikuussa 2010 taidegraafikko Pentti Kaskipuro. Taiteilijanmäen täytyttyä ei uutta vastaavaa aluetta aiota perustaa.