Nuorten Älä alistu! -kampanja haastaa vallitsevan arvomaailman

 

Älä alistu! -kampanja

Nuorten ideoiman Älä alistu! -kampanjan tavoitteena on rohkaista elämänsä kanssa kamppailevia nuoria olemaan alistumatta yhteiskunnalliseen painostukseen arvokysymyksissä.

Kampanjan taustajärjestöt ovat huolissaan yhteiskunnan arvojen etääntymisestä kristillisestä arvopohjasta, ja pitävät tärkeänä, että nuoria kannustetaan etsimään kestäviä ratkaisuja elämän suuriin kysymyksiin yleisen mielipiteen sijasta Raamatusta.

– On surullista, kuinka aikamme nuoria kannustetaan rikkomaan itseään seksuaalisuuden alueella. Kaikki ei muutu paremmaksi, jos seuraa omia himojaan – päinvastoin. Älä alistu! -kampanjalla tahdomme rohkaista nuoria kulkemaan vastavirtaan ja etsimään elämässään Jumalan tahtoa”, kommentoi Nuotan päätoimittaja Mika Falk.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Kampanjaan kuuluu muun muassa YouTube-palvelussa ja Nuotan ”Kissa pöydälle” -TV-ohjelmassa julkaistava kampanjavideo, jossa entinen biseksuaalityttö kertoo kokemuksistaan biseksuaalina, ja miten hän päätti luopua tästä elämäntavasta lähtiessään seuraamaan Jeesusta. Järjestöt toivovat, että tytön esimerkki voisi rohkaista myös muita nuoria kuuntelemaan Jumalan tahtoa, vastustamaan kiusauksia ja luottamaan Jumalan apuun.

– Haluamme tuoda esiin sen tosiasian, että myös Suomessa on edelleen suuri määrä uskovia ja organisaatioita, jotka ovat valmiita julkisesti pitämään arvossa Raamatun opetusta seksuaalisuudesta ja hyvästä elämästä, ja olemaan tukena etsivässä iässä oleville nuorille, painottaa Nuotan toimittaja Mikael Elmolhoda.

Kampanja on lähtenyt käyntiin nuorten aloitteesta ja mukana prosessissa ovat Suomen suurin kristillinen nuortenmedia Nuotta, Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) Nuorisotyö, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen (SEKL) Nuorten maailma, Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO), Suomen Luther-säätiö, Suomen Raamattuopiston (SRO) Nuorisotyö sekä Patmos Lähetyssäätiö.

Älä alistu! -mediakampanjan starttasi maanantaina 21.3.2011.

Katso Älä alistu! -kampanjavideo Nuotta.comin sivuilta.