Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Nuoret eri kirkkokunnista rukoilivat Suomen ulkomaalaisten ja vainottujen puolesta

 

Kristittyjen yhteinen nuorten aikuisten lähetyskonferenssi Transformission keräsi Mikael Agricolan kirkkoon lähes 400 osallistujaa eri kirkkokunnista.

Päivä koostui innostavasta opetuksesta, valinnaiskanavista, rukouksesta ja ylistyksestä. Nuoret rukoilivat muun muassa vainottujen kristittyjen ja Suomen ulkomaalaisten puolesta.

Intialainen Sam Paul Operaatio Mobilisaatiosta (OM) kertoi Transformission -tapahtuman lauantai-illassa Intian kastittomien dalitien parissa tehtävästä lähetystyöstä. Hindulaisuudessa daliteja kohdellaan yhteiskunnan pohjasakkana, joihin ei saa koskea ja joilla ei ole oikeutta yhteyteen Jumalan kanssa.

Kristittyjen mullistava sanoma siitä, että myös jokainen dalit on luotu Jumalan kuvaksi, saa heitä tulemaan jatkuvasti joukoittain uskoon.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Ei-kristitty ystäväni sanoi, että jos levittäisin tätä Raamatun jaetta (1. Moos. 1:26) kaikille daliteille, kaikki kääntyisivät kristityiksi, Sam Paul totesi.

OM:n Romanian kansallinen johtaja Rafael Nastase kertoi puolestaan Itä-Euroopan haasteista, joita ovat muun muassa köyhyys, ihmiskauppa, materialismi ja nimikristillisyys.

– Meidän kutsumuksemme on loistaa valoa, elää Jumalan kunniaksi. Ihmiset eivät ehkä lue Raamattua, mutta he voivat nähdä sen sanoman meidän elämässämme. Jos haluamme vallankumouksen, ainoa tapa on loistaa kuin tähdet, missä ikinä olemmekaan, Nastase rohkaisi.

Innostusta ja sytykettä

Parikymppiset Piola Rantakangas ja Anna Häkkinen olivat tyytyväisiä konferenssin antiin. Naiset olivat konferenssissa ensimmäistä kertaa, ja osallistuivat ”Onko minusta lähetystyöhön?” -ja ”Maahanmuuttajien kohtaaminen”-kanaviin.

-Odotin konferenssilta uutta intoa ja sytykettä omaan elämääni. ”Onko minusta lähetystyöhön”-kanava muistutti kuitenkin myös kärsivällisyyden merkityksestä. Itselläni on jo valmiiksi lähetyskutsu, mutta tällä hetkellä on hyvä olla täällä – opiskella itselle ammatti ja nähdä työelämää ennen pitkäaikaiseen lähetystyöhön lähtemistä, Rantakangas pohtii.

Naiset kiittelivät konferenssia mahdollisuudesta tavata vanhoja tuttuja ja vaihtaa yhteisiä lähetyskokemuksia muiden kanssa.

-On mukava nähdä suomen eri lähetysihmiset kokoontumassa ja tavata erilaisia lähetystyöstä kiinnostuneita ihmisiä. Tapahtumassa mukana olleista suuri osa on varmasti oikeasti todella kiinnostunut aiheesta. Ihmiset ovat tosissaan, ja se on ilo nähdä.

Jumalan todellisuus -illassa kuultiin rukousaiheita ja todistuksia eri puolilta maailmaa. Illan aikana rukoiltiin muun muassa Suomen ulkomaalaisten, Romanian seurakuntien, mediamissioiden ja vainottujen kristittyjen puolesta.

 
Artikkelibanneri perussanoma