Nouse Suomi -tapahtumassa eilen noin 900 osallistujaa

 

Nouse Suomi -tapahtuma keräsi Tampereella noin 900 osallistujaa. Kuva: Tarja Jääskeläinen

– Tämä päivä rohkaisee meitä menemään eteenpäin yhteiskristillisten esirukoustapahtumien järjestämisessä, Missiomaailman toiminnanjohtaja Markus Korhonen sanoi torstai-iltana.

Nouse Suomi -tapahtuma alkoi Helsingistä keskiviikkona ja jatkuu vielä lauantaihin asti Tampereella Hervannan vapaa-aikakeskuksessa.

Keskiviikkona Helsingissä muun muassa eduskuntatalolla järjestetty Nouse Suomi -tapahtuma jatkui torstaina Tampereella. Noin 900 eri seurakunnista ja paikkakunnilta tullutta juhlijaa ylisti ja palvoi Jumalaa Ana Paulan ja bändin johdolla Hervannan vapaa-aikakeskuksessa.

Tapahtuman puhuja Gustavo Bessa rohkaisi uskovia olemaan Joosuan tavoin lujia ja rohkeita vaikeuksista huolimatta.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Vaikka ”Mooses” olisi kuollut, lähde sinä liikkeelle, hän julisti, ja Ana Paula johdatti juhlaväen profeetalliseen marssiin herätyksen merkiksi.

Illan saarnassa Gustavo Bessa muistutti sovituksen tärkeydestä. Aivan kuten Joosefin anteeksiantava asenne oli avain Israelin kansan ruokkimiseen nälänhädän aikana, samoin sovitus seurakunnan ihmissuhteissa on tärkeä avain herätykseen.

Alkoi näystä

Yhteiskristillisen Nouse Suomi -tapahtuman käytännön organisoinnista vastaa Hervannan Katukappeli yhdessä Missiomaailman, Tampereen helluntaiseurakunnan, Toivon Portti -seurakunnan ja Hervannan lähikirkon kanssa. Tilaisuuksissa järjestävien seurakuntien pastorit ovat tuoneet julki ilonsa yhteistyöstä ja rukoilleet Suomen sekä tapahtuman puolesta.

Myös suurtapahtuman pääorganisaattori Markus Korhonen kiitteli yhteiskristillistä järjestelytiimiä.

– Tämä päivä rohkaisee meitä menemään eteenpäin yhteiskristillisten esirukoustapahtumien järjestämisessä, hän sanoi.

Nouse Suomi -tapahtuma sai alkunsa näystä. Kymmenen vuotta sitten eräs pienellä paikkakunnalla asuva nainen sai näyn, jossa ”suurilla portailla” seisoi joukko suomalaisia ja brasilialaisia ylistämässä Jumalaa.

– Koin hengessäni, kuinka masennuksen ja valheen pilvet pyyhkäistiin Suomen taivaalta, kertoikin eräs esirukoustiimiin kuuluneista.

 

Nouse Suomi jatkuu Hervannan vapaa-aikakeskuksessa perjantaina ja lauantaina. Puhujina ovat Håkan Westergård Turun Elämän Sana -seurakunnasta, Timo Närhi Seinäjoen helluntaiseurakunnasta sekä järjestävien seurakuntien pastoreita. Lauantaina tapahtumassa on myös erillisohjelmaa lapsille ja nuorille.

Nouse Suomi -tapahtuman tilaisuuksia voi seurata suorana UskoTV:stä.

 

Lue myös: Brasilialainen nosti rukoillen Suomea eduskuntatalon edessä