Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Nina Åström konsertoi uusin lauluin Venäjän vankiloissa

 

Laulaja-lauluntekijä Nina Åström ja kitaristi Kimmo Suomela suuntavat
kevättalven kiertueellaan Amurin alueen vankiloihin Itä-Venäjälle.

Ensimmäisen kerran Nina Åström oli mukana Reijo Loikkasen ja Ilkka Puhakan kanssa vankilavierailuilla Venäjällä liki kymmenen vuotta sitten. Silloin ajatus vankiloissa esiintymisestä tuntui vastenmieliseltä.

– Olin hyvin epäröivä enkä ollut aiemmin käynyt lainkaan Venäjällä, Nina Åström hymähtää.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

Hän hämmästelee, kuinka luontevalta konsertointi tuntui vaikka inhimillisesti katsoen suomalaisella, mukavuuksiin tottuneella keskiluokkaisella naisella ja ankeilla vankilaolosuhteilla ei ole juurikaan mitään yhteistä.

– Huomasin, että ihmiset ovat samanlaisia joka paikassa. Kaikki ihmiset olosuhteisiin katsomatta tarvitsevat armoa ja rakkautta, muistuttaa kokkolalainen lauluntekijä.

Nina Åströmin kymmenes studioalbumi The Way We Are on viikon levynä Radio Deissä viikolla 7. Tuore julkaisu on äänitetty Lontoossa ja levyn säveltäjäkaartiin kuuluu Dani Strömbäck, joka on palkittu muun muassa Postia pappi Jaakobille -elokuvan musiikista.

 

 
Dei, Pressavaalit, artikkeliban. (1/2) 1.11.- MJa