Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Nina Åström aitoustestissä Venäjän vankiloissa

 

KUVA:PIA TIUSANEN

Muusikko Nina Åströmin aitous on testattu Venäjän vankiloissa. Kymmenen vuoden aikana tehdyt vierailut itärajan tuolle puolen ovat avanneet näkemään kuinka Jumala toimii. Kokkolassa miehensä Bennin kanssa asuva Åström kokee yhä enemmän evankelistan kutsumusta.

– Olin ollut kauan kristitty, ja ajattelin, että minun pitäisi tehdä jotain. Koska en ollut sairaanhoitaja tai lääkäri, mietin, etten oikein pysty tekemään mitään, enkä oikein uskallakaan, Nina Åström muistelee.

Tuossa saumassa vankilatyöntekijät Ilkka Puhakka ja Reijo ’Klinu’ Loikkanen kysyivät Nina Åströmiä mukaansa Venäjälle. Kyse oli lähinnä miesvankiloista, eikä laulaja halunnut mennä sinne ikään kuin näytille. Vankila oli hänelle muutenkin täysin vieras maailma. Rukous asian puolesta vahvisti Åströmin lähdön mukaan.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

– Olihan siellä kalseaa ja likaista, mutta ihmiset kuuntelivat. Aistin kohtaamista ja kunnioitusta.

Nina Åström uskoo, että vuosien karttuminen ja Jeesuksen läheinen tunteminen rakentavat itsetuntemusta, josta on hyötyä evankelistan tehtävässä.

– Jos olen oppinut vähääkään ymmärtämään, mitä armo tarkoittaa ja kuinka paljon tarvitsen sitä, se vaikuttaa suhtautumiseeni muihin ihmisiin.

– Kuka tahansa evankelista joutuu todelliseen aitoustestiin Venäjän vankiloissa. Vangit kyllä huomaavat, jos vierailija ei ole tosissaan tai jos hän ei ole oma itsensä.

Yhden ihmisen muutos vaikuttaa moniin

Nina Åströmille on tärkeää, että yleisö kuuntelee hänen sanomaansa. Se ei kuitenkaan ole ainoa ilonaihe: parasta on nähdä, kuinka ihmisen elämä oikeasti muuttuu, kun hän tulee uskoon.

– Vladivostokissa vankilatyötä johtaa entinen vanki, joka on tullut uskoon. Hänen entisen elämänsä aikana en olisi uskaltanut mennä samaan autoon hänen kanssaan, mutta nyt hän on veljeni ja hänen silmänsä loistavat kuin lamput. En vain voi olla näkemättä eroa entiseen.

Nina Åström on vakuuttunut, että usko Jeesukseen oikeasti toimii. Yhden ihmisen muutos puolestaan vaikuttaa moniin. Nina Åström leikittele ajatuksella: perhe muuttuu, kun isä ei enää hakkaa. Ihminen, jonka tuo isä olisi tappanut kahden vuoden päästä, ei kuolekaan, koska tappaja on tullut uskoon eikä enää riistä kenenkään henkeä. Samalla tulevan uhrin perhe ei menetäkään äitiä, koska tätä ei tapeta.

Nina Åström ei usko, että maailma muuttuu yhteisillä maailmanparannuslauluilla ja haavekuvilla paremmasta. Sen sijaan hän uskoo, että Jeesus voi muuttaa maailmaa.

 

Lue lisää Uusi Tie -lehden seuraavasta numerosta (10.)