Exit soittaa nyt nuorille aikuisille

 

Pekka Simojoen Exit-yhtye julkaisee ensimmäisen kokoelmalevynsä ”1989-1999” keskiviikkona. Exit on suomalaisen gospelkentän vanhimpia ja tunnetuimpia nimiä. Yhtyeen kohdeyleisöä ovat tällä hetkellä erityisesti nuoret aikuiset.

Simojoki sanoo nauttivansa edelleen keikkailusta, koska yleisö kuuntelee kokenutta esiintyjää tarkkaavaisesti.

Exit-yhtyeen ensimmäinen albumi ilmestyi vuonna 1989. Tuore kokoelmalevy sisältää hittejä yhtyeen kymmeneltä ensimmäiseltä vuodelta. Mukana ovat muun muassa Askeleet uupuneet, Mitä rakkaus on? ja Varjoista maan.

– Myös Tahdon elää on sellainen kappale, josta en ole päässyt irti. Sen tarina juontaa vierailuuni natsien keskitysleirillä DDR:ssä. Kappale on tavallaan yhtyeemme uskontunnustus, Simojoki kertoo.       

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

 ”Nyt ihmiset kuuntelevat”

 Monta kymmentä vuotta keikkailleen Simojoen mukaan esiintyminen ei enää jännitä, mutta sopivaa kutkutusta ilmenee.

– Elämänkokemus auttaa. En ole enää keltanokka. Vihdoin on sellainen olo, että ihmiset todella kuuntelevat.

– Keikoillamme käy väkeä monista kirkkokunnista. On palkitsevaa kuulla ihmisten saaneen elämäänsä rohkaisua musiikistamme.

Monen yhtyeen tarinassa kokoelmalevyn julkaiseminen on merkki pikaisesta lopettamisesta. Simojoki kiistää sellaiset väitteet Exitin suhteen.

– Olen pitänyt muutaman kuukauden taukoja, mutta sen pidempään en ole malttanut olla sivussa. Uskon, että jatkamme vielä vuosia.

Aikuisrokille tilausta kirkossa

Simojoki muistaa, että ennen Exitin keikoilla oli 80 prosenttia nuoria ja 20 prosenttia aikuisia. Nyt tilanne on päinvastainen, mutta se on yhtyeen keulakuvan mielestä motivoivaa.

– Olemme tajunneet ettei Suomessa ole montaa bändiä, jotka soittavat kirkoissa aikuisille.

– Kirkolla on vahva rippikoulutyö ja lapsityö, mutta 20-60-vuotiaat aikuiset ovat paitsiossa. Tämän joukon kohtaamiseen on suuri tarve.

 Exit-yhtyeen kokoelmalevyn julkistamiskonsertti Helsingin Vanhassa kirkossa 11.3. klo 19. Lippuja saa ovelta kello 18 alkaen 10 euron hintaan.

 

 
Artikkelibanneri perussanoma