Ihmisiä ja ilmiöitä: Vähintään melko paljon stressiä — nuorten aikuisten mielenterveys on koetuksella

Niinistö chatissa: ”Jos päättää tulla presidentiksi, luulen ettei tule presidentiksi”

 

”Väyrynen on puhelias”, totesi Sauli Niinistö, kun Hufvudstadsbladetin lukijat pyysivät Niinistöä nimeämään kanssaehdokkaasta myönteinen presidentillinen piirre. Kuva: Kai Kortelainen

Sauli Niinistö ei sanojensa mukaan ole koskaan tehnyt erityistä päätöstä haluta presidentiksi: ”Uudempi ajatus. Presidentiksi ei päätetä tulla. Jos päättää jotain sellaista, luulen, että ei tule presidentiksi ollenkaan”, arvioi Niinistö.

Kansanliikkeen presidenttiehdokas Sauli Niinistö osallistui tiistaina Hufvudstadsbladetin chattiin. Reaaliaikaisessa nettikeskustelussa Hbl:n lukijoilla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä Niinistölle, joista yksi koski sitä, milloin tämä päätti haluta presidentiksi.

Ruotsiksi käydyssä verkkokeskustelussa Niinistö totesi, ettei hän ole koskaan päättänyt haluta presidentin virkaan. Asiasta uutisoi Hufvudstadsbladetin ohella kokoomuslainen Verkkouutiset.

Pipliaseura Neliöb. 25.9.-8.10. MJa

Niinistön kommentin voi ymmärtää piikkinä toiselle kansanliikkeen presidenttiehdokkaalle Paavo Väyryselle, joka hyökkäsi maanantai-illan suorassa Ylen televisiotentissä voimakkaasi Niinistöä vastaan arvostellen tätä muun muassa kaksilla korteilla pelaamisesta Suomen liittyessä Euroopan rahaliittoon EU-jäsenyyden jälkimainingeissa. Nyt Väyrynen näkee Niinistön hivuttavan Suomea Natoon samankaltaisen mallin mukaisesti.

Paavo Väyrysen päätöksestä haluta presidentiksi on kuultu kaskuja 1990-luvulta lähtien.

Nato-kysymys ja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka on yksi keskeisistä teemoista, kun toimittaja Tapani Ruokanen haastattelee presidenttiehdokas Sauli Niinistöä Radio Dein vaalitentissä perjantaina 12. tammikuuta.

Sauli Niinistö Radio Dein vaalitentissä perjantaina 12.1. klo 16-17. Uusinta tiistaina 16.1. klo 19-20. Vaalitentit ovat kuultavissa suorana ja lähetyksen jälkeen myös Radiot.fi-palvelussa.

 

 

 

 
Dei, Viikon debatti, artikkeliban. (2/2) 14.9.- MJa