Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Nigerian armeija: Boko Haramin johtaja kuollut

 

Boko Haramin johtaja Abubakar Shekau. KUVA: Kuvankaappaus YouTubesta.

Yli 260 ääri-islamistisen Boko Haram -järjestön taistelijaa on antautunut Nigerian armeijalle Koillis-Nigeriassa. Asiasta kertovat muun muassa BBC ja Suomessa Helsingin Sanomat. Nigerian armeija on myös vahvistanut, että järjestön johtajana, Abubakar Shekauna useissa videoissa esiintynyt mies on kuollut yhteenotossa.

Armeijan mukaan 135 Boko Haramin taistelijaa luovutti aseensa armeijan joukoille tiistaina Biun kaupungissa ja 133 taistelijaa muualla Koillis-Nigeriassa. Armeijan puhemiehen, kenraalimajuri Chris Olukoladen mukaan Mohammed Bashir -niminen mies kuoli taistelussa Kondungan kaupungissa, jota Boko Haram yritti valloittaa. Bashir on Olukoladen mukaan esiintynyt useissa videoissa järjestön johtajana Abubakar Shekauna.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Nigerian armeija ilmoitti julkisesti, että Shekau on kuollut. Nigerian turvallisuusjoukot ovat sen sijaan kahteen otteeseen aiemmin kertoneet Shekaun kuolemasta.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

BBC:n Nigerian-kirjeenvaihtaja Will Ross sanoo, että väitteitä on mahdoton todistaa. Mikäli ne kuitenkin ovat totta, se voisi merkitä käännekohtaa armeijan ja Boko Haramin välisessä taistelussa.

Abubakar Shekau on johtanut Boko Haramia vuodesta 2009. Järjestö on tappanut tuhansia ihmisiä viimeisen viiden vuoden aikana.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie