Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Nettinuorisotyö lupaa auttaa tilanteesta riippumatta kaikkialla Suomessa

 

UN:n tiimi Wup Dreams -tapahtumassa Tampereen helluntaiseurakunnalla
Henkilöt vasemmalta: Topias Meriö, Joona Kuronen, Eveliina Meriö, Pilvi Musgrave. Kuva: Mikael Elmolhoda

Suomen ainoa kristillinen nettinuorisotyöjärjestö Uskovaiset nuoret ry (UN) täyttää viisi vuotta. Tuona aikana järjestö on vakiintunut nuoria laajasti tavoittavaksi toimijaksi.

– Olemme luvanneet auttaa missä tahansa tilanteessa, missä tahansa päin Suomea, ei poikkeuksia, ei katvealueita, kertoo UN:n nuorisotyöntekijä ja päävastuunkantaja Mikael Elmolhoda.

Nuoria puhuttavat muun muassa seurakuntayhteyden puute, elämänvalinnat, yksinäisyys, ihmissuhteet ja uskonasiat. Keskusteluja näistä ja monista muista aiheista syntyy erityisesti järjestön ylläpitämän yli 11 500 jäsenen Uskovaiset nuoret -Facebook-ryhmän kautta. Yhteisöllä on myös YouTube-kanava, josta löytyy muun muassa haastatteluja, opetuksia ja vlogeja.

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

– Elämme hengellisessä hyvinvointivaltiossa, mutta silti monet voivat jäädä yksin. Emme me kristityt voi rehellisesti sanoa kenellekään nuorelle, ettemme voisi auttaa. Kyllä voimme. Kyse on vain tahtotilasta ja organisoinnista, Elmolhoda linjaa.

Uskovaiset nuoret -ryhmä toimii noin 30 vakituisen vapaaehtoisen voimin, työntekijöitä on kolme. Lisäksi mukana joukko silloin tällöin toimintaan osallistuvia vapaaehtoisia.

– Emme mitenkään pystyisi pyörittämään näin isoa toimintaa työntekijävetoisesti. On tärkeää, että nuoret itse pääsevät aktiivisesti palvelemaan omilla lahjoillaan, kommentoi UN:n nuorisotiimissä työskentelevä Maria Roimaa.

Näkynä nuorisoherätys

Järjestöllä on selkeät tavoitteet tuleville vuosille.

– Aiomme työskennellä kristittyjen nuorten syrjäytymisen ehkäisyn ja henkisen hyvinvoinnin puolesta. Keskitymme nuorten varustamiseen ja rohkaisemiseen. Näkynämme on nuorisoherätys,  Elmolhoda kertoo.

Järjestö pyrkii myös tiivistämään yhteistyötä seurakuntien kanssa ja vahvistamaan rooliaan seurakuntien palvelujärjestönä,

Uskovaiset nuoret -palvelutyö perustettiin vuonna 2012. Toimintaan lukeutuu muun muassa nuorisotyötä ja keskusteluapua, Uskovaiset nuoret LIVE -radio-ohjelma, yhteismatkoja nuorisotapahtumiin sekä nuortenillat, nuorisotapahtumat ja raamattukoulut löytävä nuorille.fi -hakupalvelu.