Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Näyttelijä Sara Paavolainen: ”En tiennyt, mihin kirkkoon liittyminen johtaa”

 

Sara Paavolainen puhuu kirkkoon liittymisen puolesta.

Ensimmäistä kertaa seurakuntavaaliehdokkaana oleva näyttelijä Sara Paavolainen näkee kirkostaeroamiskeskustelussa hyviä puolia, vaikka helsinkiläistä harmittaakin se, että kirkosta eroamisesta ”on tehty liian helppoa”.

– On hyvä, että kirkosta ja sen merkityksestä puhutaan. Itse liityin kirkkoon vasta äskettäin, ja minusta kirkon jäsenyyden merkityksestä ja kirkkoon liittymisestä puhutaan liian vähän.

Helsinkiläinen näyttelijä Sara Paavolainen erosi kirkosta murrosiän kapinavaiheessa 13-vuotiaana. Hengelliset asiat alkoivat kiinnostaa uudelleen, kun elämässä tuli eteen vastoinkäymisiä ja menetyksiä. Pitkän kyselyn jälkeen hän päätti käydä aikuisrippikoulun ja liittyä kirkkoon.

– Liityin kirkkoon vasta äskettäin, ja se oli valtava kokemus. Tosin en tiennyt mihin se johtaa; positiiviseen henkiseen ja hengelliseen kasvuun.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

Sara Paavolainen vieraili Radio Dein Toivon tuomiokapituli -lähetyksessä torstaina 4.11.

Kuuntele, mitä Sara Paavolainen vastaa kysymykseen, millainen kokemus kirkkoon liittyminen hänelle oli:

 

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)