Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Myös Niinistö kertoi kantansa avioliittolakiin

 

Kuva: Matias Turkkila

Sosiaalidemokraattisen puolueen presidenttiehdokas Paavo Lipponen korosti Radio Dein eilisessä haastattelussa, että avioliittolain uudistamispyrkimyksissä pitäisi ”keskustella laajalla pohjalla ja selvittää asioita eikä jyrätä” .

Kokoomuksen ehdokas Sauli Niinistön mukaan ”jokaisella suomalaisella pitää olla lainmukainen tasa-arvo”. Hän suhtautuu avioliittolain muuttamiseen pidättyvästi. Tasa-arvoon liittyvät ongelmat ovat hänen mielestään ”sukunimi- ja adoptiolain puolella”.

– Siellä ei ole vielä homo- ja lesbopareilla samoja oikeuksia kuin avioliitossa, Niinistö kommentoi Ajankohtaisessa kakkosessa tiistaina.

– Mutta se, että avattaisiin avioliittolaki vain avaamisen vuoksi – kun tämä tasa-arvo -näkökulma voidaan hoitaa siviililainsäädännöllä – siinä astuttaisiin sen väkijoukon arvoihin (”arvojen päälle”, toim. huom.), jotka pitävät avioliittoa joko uskonnollisesta tai luonnonoikeudellisesta syystä miehen ja naisen liittona, hän sanoi.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Eduskunnassa on syyskuusta asti yritetty kerätä sataa nimeä aloitteeseen, jolla pyritään muuttamaan avioliittolaki sukupuolineutraaliksi.

Nykyinen avioliittolaki on säädetty vuonna 1929.

Lue myös Lipposen haastattelu

 
Artikkelibanneri perussanoma