Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Muusikko Juha Tapio palkitsee faninsa Hartwall Arenan suurkonsertilla ennen taukoa

 

Juha Tapio on esiintynyt ahkerasti viime vuosina loppuunmyydyissä konserteissa. Kuva: Ville Juurikkala

Juha Tapio kertoi Radio Deissä, että tuleva konsertti on hänen ”unelmien hattutemppunsa”.

Platinaa Sinun vuorosi loistaa -levyllään myynyt ja loppuunmyydyille katsomoille viime vuodet esiintynyt Juha Tapio päättää lokakuussa 2015 käynnistyneen Sinun vuorosi loistaa -kiertueen Hartwall Arenan konserttiin 3.12.2016. Konsertissa tullaan kuulemaan Juha Tapion suurimmat hitit vuosien varrelta.

Laulaja-lauluntekijä vieraili Radio Dein Parempi huomen lähetyksessä Ariel Neulaniemen juttusilla.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

– Kun meillä on ollut niin hieno meininki jo monta vuotta, ja aina vaan paranee, niin halusin, että minä ja bändi ja kaikki ihmiset, jotka tässä ovat kuulolla olleet, saataisiin vielä kerran kokoontua oikein komeaan juhlaan, Juha Tapio kertoi.

Fanien palkitsemisen lisäksi muusikko mainitsi Arena-konsertin yhdeksi kolmesta unelmastaan, joista ensimmäinen oli edellisen kiertueen päättänyt konsertti Helsingin jäähallissa syksyllä 2014 ja toinen Olavinlinnassa yhteistyössä sinfoniaorkesterin kanssa järjestetty konsertti viime vuonna. Molemmat tapahtumat olivat loppuunmyytyjä. Juha Tapio toi esiin, että hän oli jo vuosia sitten – kauan ennen ”Arena-konserttibuumia” – Hartwall Arenalla vierailevana esiintyjänä Vesa-Matti Loirin ja Yön taiteilijajuhlakonserteissa.

– Jo silloin muistan ajatelleeni, kun siellä pukuhuoneessa laitoin esiintymismekkoa päälle, että joku päivä vielä sonnustaudun omaakin keikkaa varten täällä, muusikko paljasti.

– Tämä on jotain, mitä en ole vielä tehnyt. Tuntui nyt hyvältä hetkeltä toimia näin.

Lopullisena sysäyksenä Arena-konsertin järjestämiseen artistille toimi Suomen Lions -liiton Punainen sulka -kampanja. Sen tavoitteena on Juha Tapion mukaan kerätä viisi miljoonaa euroa kotimaiseen nuorisotyöhön. Hän kertoi haluavansa tukea nuoria, jotka elävät yhteiskunnallisen murroksen keskellä. Muusikko kokee, että Sinun vuorosi loistaa -kiertueen idea sopii mainiosti kampanjaan:  molemmissa annetaan mahdollisuuksia muille ja ”nähdään loistavana muutkin kuin oma itse”.

Juha Tapio: – Suurin tyydytys on tullut siitä, että lauluilla on ollut merkitystä ihmisten elämässä

Juha Tapiosta tuli hiljattain Iskelmägaalan kaikkien aikojen menestynein artisti. Tämän vuoden Emma Gaalassa artisti on ehdolla kolmessa eri kategoriassa. Viime syksyisen albumin singlet  Sinun vuorosi loistaa ja Eläköön ovat loistaneet jatkuvasti radioiden soittolistojen kärjessä.

– Koen musiikin tekemisen isona etuoikeutena ja lahjana ja haluan sen myös ottaa tosissani, muusikko lausui Radio Deissä.

– Suurin tyydytys on aina tullut siitä, että ihmiset ovat löytäneet lauluista asioita ja niillä on ollut merkitystä oikeasti ihmisten elämässä. Siitä on syntynyt se vuorovaikutus, jonka koen voimakkaana yhteytenä tuolla keikoilla. Sisäinen tyydytys on kaiken a ja o, se että kokee olevansa oikealla paikalla ja tekevänsä sitä työtä, mihin on asetettu. Ilman sitä kaikki suosio ja hurraus olisi aika tyhjää ja siihen ripustautuisi väärällä tavalla, laulaja-lauluntekijä analysoi.

Juha Tapio kertoo Dein haastattelussa kokeneensa paljon johdatusta matkan varrella: monet asiat ovat tapahtuneet ”oikeaan aikaan oikeassa paikassa”. Rukouksella on tärkeä tehtävä artistin elämässä ja taiteessa.

– Taiteen tekeminen on kurkottamista johonkin tuntemattomaan, mistä haluaa ammentaa sen sanottavan [kappaleisiin]. Heittäytyminen siihen [musiikin] tekemiseen on ”kokovartalorukousta” jollain tavalla. Kyllä tämmöisessä työssä on paljon jännitystä ja paineita. Aika heikoksi sitä itsensä välillä tuntee ja kokee todellakin tarvitsevansa apua, muusikko myöntää.

Juha Tapio esiintyy tänään Unicef-gaalassa, joka lähetetään MTV 3-kanavalla kello 20 alkaen. Hän duetoi gaalassa Johanna Kurkelan kanssa uuden Rakastettu-kappaleensa.

– Tuossa kappaleessa on raamatullinen ajatus, kyllä se on ollut mulla mielessä, kun sitä biisiä on kirjoitettu, Juha Tapio paljastaa.

Lippujen myynti Juha Tapion Hartwall Arenan konserttiin alkaa maanantaina 7.3. klo 9.

Kuuntele Juha Tapion haastattelu uusintana Radio Deistä lauantaina 5.3. kello 20.30.

Lue Seurakuntalaisesta:

Juha Tapio: ”Olen suhtautunut julkisuuteen pelokkaasti”