Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Muslimien juutalaisvastaiset mellakat herättivät laajasti närkästystä Saksassa

 

Kuvakaappaus videolta, joka otettu Berliinin mielenosoituksesta.

Palestiinaa tukevat muslimimielenosoittajat polttivat Israelin lippuja juutalaisvastaisissa mellakoissa Berliinissä 8. ja 10. joulukuuta. Antisemitistiset mielenosoitukset tuomittiin laajasti.

Protestien laukaisevana tekijänä oli Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi. Mielenosoittajat yrittivät 8. joulukuuta murtaa Yhdysvaltojen suurlähetystölle rakennetun tiesulun. Poliisi pidätti kymmenen mielenosoittajaa.

Poliiseja oli paikalla 450 pitämässä noin 1200 mielenosoittajaa aitauksen takana. Bildt-lehden mukaan mielenosoittajat olivat muun muassa turkkilaisia ja palestiinalaisia.  Mielenosoittajat polttivat Israelin lippuja ja huusivat iskulauseita, kuten ”Israel, lasten tappaja” ja ”Kuolema Israelille”.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Eri saksalaispuolueiden poliitikot tuomitsivat antisemitistiset hyökkäykset. Sisäasiainministeri CDU-puolueesta, Thomas de Maiziére sanoi: ”Me emme hyväksy sitä, jos juutalaisia tai Israelin valtiota herjataan tällaisella, loukkaavalla tavalla.” Berliinin pormestarina toimiva Michael Müller SPD-puolueesta selitti seuraavasti: ”Se, joka käyttää mielipiteenvapautemme oikeutta antisemitismiin, rasismiin ja kylvää lippujen polttamisella vihaa, ei voi käyttää siihen mielenosoittamisen oikeutta.”

Ulkopoliitikko, kreivi Alexander Lambsdorff FDP-puolueesta puhui ”Berliinin häpeästä”. Hän kritisoi myös Berliinin osavaltiohallitusta: ”Kuinka kauan hallitus vielä aikoo katsella sitä, että Berliinissä järjestetään antisemitistisiä mielenosoituksia?”

Virkaa tekevä AfD:n puheenjohtaja Georg Pazderski Berliinistä näkee närkästyksen seurauksena ”katastrofaalisen maahanmuutto- ja aivan täysin epäonnistuneen integraatiopolitiikan” seurauksena. Saksa on hänen mukaansa ”tuonut maahan aggressiivisen, islamistisen antisemitismin, joka nyt myös esiintyy täysin avoimen häpeämättömästi.”

Juutalaisten keskusneuvosto on vaatinut mielenosoitusten jälkeen muutoksia perustuslakiin. Neuvoston mukaan viikonlopun kaltaisten mielenosoitusten ei pitäisi olla lainkaan mahdollisia Saksassa. ”Kun poltetaan Israelin lippu, on kyse Israelin olemassaolon oikeuden kieltämisestä”, sanoo Saksan juutalaisten keskusneuvoston puheenjohtaja Josef Schuster Tagesschaun verkkosivulla.

Aiheesta uutisoi kristillinen uutispalvelu idea.de.