Munkki napattiin lentokentällä nunnan kuljettamisesta

 

Hildegard Bingeniläisen luut Ebingenissä.

Kyproslainen munkki jäi kiinni Kreikan lentokentän turvatarkastuksessa, kun hänen matkatavaroissaan havaittiin kankaaseen käärittynä pääkallo sekä muita luurangon osia. Kävi ilmi, että hän oli kuljettamassa nunnan pyhäinjäännöksiä luostariinsa.

Selvisi, että luuranko kuuluu neljä vuotta sitten kuolleelle nunnalle, joka oli yhteisönsä arvostettu jäsen. Varsinaista pyhimyksen arvoa hänelle ei kuitenkaan ollut myönnetty.

Kyproksen arkkipiispa Chrysostomos epäili, että lentokentällä kiinni jäänyt munkki oli huijari ja aikoi todennäköisesti käyttää nunnan jäännöksiä rahastamismielessä. Munkki kuitenkin vapautettiin syyteistä varkauteen ja kuolleen häpäisemiseen. 56-vuotias munkki erotettiin tehtävistään kolmeksi kuukaudeksi poistuttuaan luostarista ilman lupaa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Kreikkalaisortodoksisessa perinteessä pyhimysten jäännösten säilöminen on yleistä. Pyhäinjäännöksiä saatetaan pitää esillä kirkoissa pyhäinjäännöslippaissa ja niiden avulla kerätään esimerkiksi lahjoituksia. Pyhäinjäännöksillä uskotaan olevan myös parantavaa vaikutusta.

Tapauksesta kertoi uutistoimisto Reuters.