Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

”Moniääniseksi kehuttu kirkko kutistui yksiääniseksi”

 

Marjaana Perttula on itse sekä toimittaja että kirkolliskokousedustaja.

Kirkon ja median suhde on murroksessa, sanoo toimittaja ja kirkolliskokousedustaja Marjaana Perttula.

Perttula kertoo ensi viikolla ilmestyvässä Elämään-lehdessä, kuinka kirkosta eronneet toimittajat yrittävät vaikuttaa kirkon päätöksentekoon.

Myös kirkon tiedotuskeskuksella on Perttulan mukaan peiliin katsomisen paikka.

– Eduskunnassa kirkosta eronneet eivät saa äänestää kirkkolain muutoksista, mutta mediassa suuna ja päänä kirkon asioista voivat esiintyä kirkosta eronneet toimittajat ja pääkirjoitustoimittajat ilman, että he itse kyseenalaistavat jääviyttään mitenkään! hämmästelee itsekin toimittaja Perttula.

Hän kysyy, onko ihme, jos kirkkoon kuuluvat tai siitä eronneet ”kansan äänet” ajattelevat asioista yksinomaan yhteiskunnallisesti ymmärtämättä itse uskosta ja teologiasta paljonkaan.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Valtavirta-demokraattisen kansankirkon puolesta kiihkoilevat pääkirjoitustoimittajat ja kolumnistit ovat naamioineet vallanhimonsa kansanvallan kaapuun. Heidät itse on kuitenkin valittu tehtäväänsä yleensä hyvin epädemokraattisesti.

Moniäänisen kirkon tiedotuksesta tuli yksiääninen

Seurakuntavaalit olivat Perttulan mukaan hyvä esimerkki siitä, kuinka juhlapuheissa moniääniseksi kehuttu kirkko kutistui yksiääniseksi homoliittojen puolustajaksi.

– Kirkon tiedotuskeskuskaan ei voi vetäytyä vastuusta, sillä Päivi Räsäsen TV-lausuntojen myötä kirkon virallinen kanava otti toisen ääriasennon ja jäi siihen jumiin. Maakunnallinen media hyödynsi KT:n aineistoa omissa kannanottokirjoituksissaan ja sai niistä pontta omille yhteiskunnallisille näkemyksilleen.

– Perinteisen avioliittokäsityksen kannattajat etäännytettiin omaan pikku aitioonsa. Heitä hävettiin tai heistä vaiettiin kuin ongelmajätteestä, josta olisi aika päästä eroon.

Lue Perttulan koko kirjoitus ensi viikolla ilmestyvästä Elämään-lehdestä