MNF – Millaista siellä on?

 

Reilun viikon päästä Maata Näkyvissä -festarit kokoaa taas Suomen nuoret Turkuun. Miksi kannattaa lähteä, vaikkei sinua kiinnostaisi festareissa kuin sinne lähtevät kaverisi? Nuotta haastatteli festareiden projektisihteeri Maaria Toskalaa.

Teksti Aino Kemlin | Kuva Anthony Delanoix/unsplash.com

Miksi ”pitäisi” lähteä festareille?

Meillä on joka vuosi koko viikonlopun ajalle oma teema, joka tällä kertaa kuuluu: “Voit luottaa minuun”. Tämänkertainen teema perustuu Raamatun jakeeseen 1. Tess. 5:24: ”Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen ja pitää lupauksensa”. Festareilla on käsittämättömän suuri uskovien yhteys, jota ei voi käsittää kuin sen itse kokemalla. Jumala kutsuu meitä luokseen, ja festareilla kokoonnumme yhdessä kuulemaan Hänestä. Fiilis ei tule turhasta, vaan siihen todella on syy, miksi siellä on niin hieno tunnelma: Jumala on siellä kanssamme. Jumalan eteen saamme tulla sellaisina kuin olemme, kaikki samanarvoisina.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

”Festareilla on käsittämättömän suuri uskovien yhteys, jota ei voi käsittää kuin sen itse kokemalla.”

Mikä tekee juuri tämän vuoden tapahtumasta tulemisen arvoisen?

Ylipäätään meillä on tosi hienoja konsertteja kaikkina kolmena päivänä, joista jokaiselle varmasti löytyy jotain. Lauantai-illan pääesiintyjämme on amerikkalainen Tenth Avenue North, eikä heitä aiemmin ole festareilla nähty. Muitakin artisteja on niin paljon, etten osaa oikein mitään yksittäistä mainita, mutta kannattaa käydä nettisivuilla tutustumassa ohjelmaan jo etukäteen! Perjantai-illan ehtoollismessu on itselleni aina ollut erityinen, ja se kannattaa todella tulla kokemaan. Sekä sinne että sunnuntain jumalanpalvelukseen on myös vapaa pääsy.

Tämä artikkeli on lyhennelmä. Lue koko haastattelu osoitteessa nuotta.com!