Miten tavoittaa kirkosta vieraantuneet?

 

Vivamon toimintakeskuksessa Lohjalla järjestetään tammikuussa 20.-22.1. laajapohjainen foorumi ”Kenet minä lähetän? Evankeliumin haaste ja tehtävä tänään”.

 

Kirkon sisällä etsitään tapoja kehittää erilaista tavoittavaa toimintaa, joka kutsuisi kirkon yhteyteen erityisesti vieraantuneita kirkon jäseniä. Yksin pääkaupunkiseudulla on satoja tuhansia kirkkoon kuulumattomia ihmisiä. Toisaalta keskustellaan siitä, millainen tavoittava työ sopii luterilaisen kirkon profiiliin.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Aiheen tiimoilta järjestetään Vivamon toimintakeskuksessa Lohjalla tammikuussa 20.-22.1. laajapohjainen foorumi ”Kenet minä lähetän? Evankeliumin haaste ja tehtävä tänään”.

Tapahtumassa paneudutaan tavoittavan työn ja evankelioimistyön perusteisiin ja käytäntöihin tänään. Painopiste on luterilaisen kirkon sisällä tapahtuvassa toiminnassa, mutta seminaarissa kerrotaan myös yhteistyöstä eri kirkkokuntien välillä.

– Haluamme tutkia tavoittavan työn teologisia perusteita, koota yhteen eri toimijoita ja ottaa selvää mitä kirkon sisällä tällä hetkellä tapahtuu tällä rintamalla, Vivamon toimintakeskuksen johtaja Anna-Mari Kaskinen sanoo.

– Erityisen kiinnostavaa on tutkia, miten diakoninen ulottuvuus, hyvän tekeminen ja ihmisen kokonaisvaltainen auttaminen yhdistyvät tavoittavaan toimintaan. Miten seurakunnissa voidaan rakentaa yhteisöllisyyttä, joka jää elämään kertaluontoisten tapahtumien jälkeenkin?

Foorumissa kuulostellaan myös Tampereen seurakunnissanuoria aikuisia tavoittavaa Uskonpuhdistus-nimellä kulkevaa toimintaa. Uusia unelmia edustaa Vihdin seurakunta, jonne valmistellaan tapahtumaa Askel Muutokseen. Vihdin suunnitelmista kertoo pitkään eri maissa kehitysyhteistyötä tehnyt Pentti Aspila.

– Tavoitteena on, että Vihdissä ei kukaan jäisi yksin. Haluamme ulottaa hankkeen kouluihin, sairaaloihin, työpaikoille ja koteihin, Aspila kertoo. Teemanamme on ollut: Välitä – tee hyvää.

Vivamon tapahtuman ohjelmavastuussa ovat edellisten lisäksi Pekka Simojoki, Andre Furmanov, Jussi Miettinen, Seppo Niemeläinen, Leena Lehtinen, Jorma Kalajoki, Pekka Kaskinen, Ulla Saunaluoma jaVirpi Nyman. (Sana)

Ilmoittautumiset  ja tiedustelut vivamo@sana.fi tai 0207 681 760. Tapahtuma on myös facebookissa.