Lähetystyö: Lähellä Jeesusta viisi vuosikymmentä – tärkeintä lähetysjärjestölle ei ole lähetystyö vaan evankeliumi Ihmisiä ja ilmiöitä: Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

Missio2022:n aikana Suomessa rukoillaan ympärivuorokautisesti 28 päivää

 

Anne Heikkilä työskentelee Missio2022:n sihteerinä ja rukouskoordinaattorina. Kuva: Anniina Heikkilä

Anne Heikkilä kertoo postittavansa rukousaiheita joka toinen viikko lähes 800 sähköpostiosoitteeseen.

Evankeliumi näkyy ja kuuluu Suomessa 19.9.–16.10.2022 televisiossa, radiossa, ulkomainoksissa, tapahtumissa ja sosiaalisessa mediassa sekä kirjasessa, joka jaetaan maksutta kaikkiin niihin kotitalouksiin, joissa ei ole mainoskieltoa.

Historiallisen laajaan kampanjaan on jo ilmoittautunut 351 kristillistä seurakuntaa.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

– Valmistautumisessa tärkeintä on rukous. Ilman sitä kaikki työ on turhaa, toteaa Missio2022:n sihteeri ja rukouskoordinaattori Anne Heikkilä.

Juuri siihen hänen tehtävänsä on motivoida ja yhdistää Suomen kristittyjä.

Missio2022-toimistosta lähtee joka toinen viikko sähköpostia satoihin osoitteisiin. Niissä on rukousaiheita, joita toivotaan muistettavan sekä yksin että yhdessä.

– Itselleni rukoileminen ryhmässä on helpompaa kuin yksin. Siksi kannustan kristittyjä kokoontumaan yhteen. Se on myös hyvää yhteistyön harjoitusta, sillä joka tapauksessa monilla paikkakunnilla missiotapahtumat toteutuvat useamman eri seurakunnan voimin.

Kun varsinainen kampanja-aika syyskuussa alkaa, sen puolesta rukoillaan tauotta yötä myöten, ympärivuorokautisesti.

– Vuoro kiertää eri paikkakunnilla – ja joka ilta striimattaviin rukoustilaisuuksiin pääsee kuka tahansa mukaan mission verkkosivujen kautta.

Anne Heikkilä kertoo päätyneensä valtakunnallisen mission rukouskoordinaattoriksi jännittävän ja yllättävän tapahtumaketjun seurauksena.

– Olen kärsinyt työelämässäni uupumuksesta ja ahdistuksesta, joiden vuoksi olin sairauslomalla kokonaisen vuoden. Silloin rukoilin Jumalalta työkykyiseksi toipumista ja Hänelle mieluisiin tehtäviin päätymistä.

Kun vointi alkoi kohentua, työkokeilu uusissa tehtävissä tuntui houkuttelevalta.

– Siihen sainkin kutsun kristityltä työnantajalta, joka myös tarjoutui huolehtimaan Missio2022:ssa rukouksen koordinoinnista. Kun työnantajani joutui terveyssyistä vetäytymään lupauksesta, minä otin tehtävän kontolleni.

Palkattuna työntekijänä Anne Heikkilä on Missio2022-toimistossa ollut heinäkuun alkupuolelta lähtien.

– Ihmettelen ja ihailen omassa elämässäni Jumalan rukousvastausta, ja olen siitä kovasti kiitollinen. Moni tosin taitaa arvella minun olevan ”armoitettu rukoilija”, mutta niin ei asian laita ole, sillä olen rukoilijana ihan tavallinen!

– Olen ahdistuneena ja väsyneenä huutanut Jumalan puoleen, enkä aina ole jaksanut sitäkään…

Koulutukseltaan Anne Heikkilä on sosionomi ja Perheniemen opistossa kouluttautunut sielunhoitoterapeutti, joka on myös tehnyt sijaisuuksia evankelis-luterilaisten seurakuntien lähetyssihteerinä. Pisin kokemus on lastenkotityöstä.

Nämä asiat ovat pysyvästi mission rukouslistalla:
1) Lisää seurakuntia osallistujiksi.
2) Siunausta syksyn varustamiskoulutuksiin, joissa valmistaudutaan kohtaamaan ihmisiä mission aikana.
3) Siunausta ja johdatusta mission paikallisten toimikuntien ja IRR-TV:n missiotiimin valmistelutyöhön.
4) Mission muutostarinoiden ja niiden antajien puolesta.
5) Että suomalaiset olisivat valmiita vastaanottamaan evankeliumin mission kautta.
6) Että Jumala antaisi varoja mission toteuttamiseen.