Mihin kristilliset järjestöt lahjoittavat joulukeräystuottonsa?

 

Joulun alla monet järjestöt järjestävät joulukeräyksiä, joilla pyritään tasaamaan aineellista epäoikeudenmukaisuutta ja tekemään hyvää. Lahjoitusten kohteena on humanitaarisen avun ohella myös lähetystyö.

Suomen Lähetysseuran joulukeräyksen tuotto ohjataan lasten hyväksi.

– Rahat käytetään hankkeisiin, jotka parantavat lasten koulutusta, terveydenhuoltoa ja ravitsemusta, vähentävät köyhyyttä ja väkivaltaa sekä vastaavat hiv- ja aids-pandemian ja vammaisuuden haasteisiin, tiedottaja Kirsi Elo selvittää

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

– Viime vuonna joulukeräys tuotti runsaat 560 000 euroa, josta runsas 260 000 euroa tuli Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksien kolehdeista ja loput yksittäisinä lahjoituksina.

Kirkon ulkomaanapu ohjaa adventtikeräyksensä tuoton niin ikään kehitysmaiden lasten parhaaksi.
– Keräyksestä odotamme noin 200 000 euroa. Lisäksi kirkoissa kannetaan toisena adventtisunnuntaina kolehti adventtikeräykseemme, josta odotamme noin 240 000 euroa, keräyspäällikkö Johanna Karjalainen toteaa.

Patmos Lähetyssäätiön Operaatio Joulun Lapsi -joululahjakeräys kokoaa rekkalastillisen paketteja Moldovan ja Romanian lapsille. Projektin koordinaattori Juhani Säilä kertoo, että paketteja jaetaan myös juutalaisille ja muslimeille.

Raamattuopetus ja radiotyö saavat tukea

Radiolähetysjärjestö Sanansaattajien (Sansa) joulukeräyksellä tuetaan Kiinan Radioseminaaria, joka on erityisesti seurakuntien johtajille tarkoitettu kolmivuotinen teologinen koulutusohjelma.
– Radioseminaari auttaa seurakuntien työntekijöiden koulutuksessa, ja samalla se tarjoaa kiinalaiskristityille hyvää raamattuopetusta, tiedottaja Annaleena Pakkanen kertoo.

Suomen Pipliaseuran Avaa joulu Intiassa -joulukeräyksen tuotto menee raamattutyöhön Intiassa. Yhteyspäällikkö Kerstin Hagbergin mukaan lastenraamatuilla on suuri kysyntä. Myös aikuiset, joiden lukutaito on heikko, lukevat niitä mielellään.

Perussanoma Oy:n markkinointipäällikkö Jaana Sevanto kertoo, että Suomen Raamattuopiston joulukeräyskirjeellä kootaan varoja erityisesti radiotyölle.

Suomen Evankelis-luterilainen Kansanlähetys sekä Sley kokoavat varoja lähetystyön tukemiseen.

Pelastusarmeija auttaa perinteisesti kotimaan vähävaraisia

– Pelastusarmeijan joulupatakeräyksen tuotto menee kokonaisuudessaan vähävaraisten tukemiseen kotimaassa, viestintäpäällikkö Eija Kornilow kertoo.

– Köyhyys ei valitettavasti ole vielä poistunut maastamme. Viime vuosina se on ehkä jopa lisääntynyt. Kahtena edellisvuonna joulupatakeräys on tuottanut yli miljoona euroa.

Fida Internationalin varainhankintapäällikkö Erkki Salo kertoo, ettei Fidalla ole tänä vuonna erillistä joulukeräystä.

– Sen sijaan tarjoamme jokaiselle mahdollisuuden valita itse lahjoituskohteensa Taivaan lahja -verkkokaupassa. Se on rohkeasti kristillinen aineettomien lahjojen kauppa, jossa voi valita juuri itselleen mieluisan tavan lahjoittaa.

Evankelis-luterilaisella Lähetysyhdistys Kylväjällä on kolme joulukeräyskohdetta.

-Kaukasian kohdetta haastetaan tukemaan teemalla ”Lähetä Hyvän sanoman viejä Kaukasiaan, menolippu 200 euroa”, viestintäpäällikkö Kirsi Myllyniemi havainnollistaa. Muita kohteita ovat ennaltaehkäisevä terveydenhuolto projekti Mongoliassa sekä Japanissa lähetystyötä tekevien kielen ja kulttuurin opiskelu.