Mediatalo Keskisuomalainen AlfaTV:n osakkaaksi

 

AlfaTV:n yleisöanti käynnistyi 19.6.

Yli miljoona katsojaa viikossa tavoittavan AlfaTV:n yleisöanti käynnistyi 19.6.2021. Annissa mediakonserni Keskisuomalainen on merkinnyt AlfaTV:n omistajayhtiö Brilliance Communications Oy:n osakkeita. Yhden osakkeen hinta on 500 euroa.

Yksi suurimpia syitä AlfaTV:n omistuspohjan laajentamiseen ja yleisöantiin on kanavan oman uutistoiminnan kasvattaminen. Kanava suuntautuu entistä enemmän asiaohjelmien ja suorien lähetysten tuottamiseen.

– Suomalaisessa mediakentässä on AlfaTV:n mentävä aukko. Median moniarvoisuus on itseisarvo ja AlfaTV:lle on tilausta, koska se tuo aidosti uusia ja mielenkiintoisia näkökulmia suomalaisten ulottuville, sijoituspäätöstä perustelee Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

SRO-PK, neliöb. 18.7.-14.8. MJa

Nyt tehty osakekauppa ei automaattisesti tarkoita sisällöllistä yhteistyötä, mutta emme näe sille esteitä tulevaisuudessa.

– AlfaTV on meille mahdollisuus kurkistaa tv-maailmaan. Me uskomme television voimaan ja nimenomaan tähän kanavaan ja haluamme olla edistämässä sen tarinaa. Nyt tehty osakekauppa ei automaattisesti tarkoita sisällöllistä yhteistyötä, mutta emme näe sille esteitä tulevaisuudessa, Kangaskorpi jatkaa.

Mediakonserni Keskisuomalainen on viime vuosina hakenut kasvua ostamalla printti- ja digimedioita. Konserni on jo mukana radiossa ja nyt sijoittajana myös televisiossa.

Mediakonserni Keskisuomalainen työllistää noin 500 toimittajaa. AlfaTV:n tavoitteena on rikastaa kotimaista uutisantia. Molempien osapuolien yhteinen tehtävä on tuottaa riippumatonta ja journalismin periaattein toteutettua uutistarjontaa.

Ennen yleisöannin käynnistymistä  19.6. AlfaTV hankki rahoitusta suunnatulla osakeannilla, joka toi yhtiön omistajiksi muun muassa Hjallis Harkimon, Eero Lehden, Joni Nelimarkan ja Heikki Salmelan. Suunnatun osakeannin myötä IRR-TV:n omistusosuus pieneni 14 %. Yleisöannin jälkeen IRR-TV:n osuus pienenee 20 %. IRR-TV on Seurakuntalainen.fi-uutissivuston yhteistyökumppani.

AlfaTV:n ohjelmistosta noin kolme prosenttia on sisällöltään kristillistä.