Mediapeli Päivi Räsäsen ympärillä jatkuu

 

29.10.2010 Helsingin Sanomat uutisoi, että kansanedustaja Päivi Räsänen ottaisi Suomeen ensisijaisesti kristittyjä pakolaisia.

Artikkeli antaa ymmärtää, että kristityt olisivat pakolaisvalinnoissa etusijalla nimen omaan kristillisyytensä vuoksi. Lähteekseen artikkelin kirjoittanut toimittaja ilmoittaa Ylioppilaslehden haastattelun.

Mitä Räsänen todella sanoi haastattelussa?

Haastattelussa Räsänen toteaa, että maailman pakolaisten joukosta tulisi Suomeen ottaa sellaisia ryhmiä, jotka ovat kulttuurisesti ja uskonnollisesti sopeutumiskykyisiä. Yhtenä esimerkkinä tällaisista ihmisistä Räsänen otti esiin vainotut kristityt. Ylioppilaslehden toimittaja kuitenkin antaa ymmärtää, että Räsänen haluaisi ottaa pakolaisiksi ensisijassa kristittyjä, mikä on johtanut pienimuotoiseen kohuun artikkelin johdosta.

Kristillinen nuortenlehti Nuotta lähti selvittämään asiaa Päivi Räsäseltä itseltään. Haastattelussa Räsänen vahvisti Nuotalle, että kaikki hädänalaiset ihmiset vakaumuksesta riippumatta tulee ottaa huomioon yhtäläisesti pakolaisia otettaessa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

”On monia muitakin ihmisryhmiä, jotka ovat integroituneet hyvin suomalaiseen yhteiskuntaan, kuten vietnamilaispakolaiset”, toteaa Räsänen. ”Kriteeriksi pitäisi ottaa se, millä tavalla pakolaiset integroituvat ja sopeutuvat suomalaiseen yhteiskuntaan. Se on heidän etunsa, ja se on suomalaisen yhteiskunnan etu”, hän jatkaa.

”Totta kai meidän tulee ottaa hädässä olevia ihmisiä pakolaisiksi myös muista uskontokunnista”, hän kiteyttää.

Lue koko artikkeli Nuotan sivuilta.