Pihkalan ja Valtaojan teos on vuoden kristillinen kirja

 

Vuoden kristillinen kirja 2010 on Juha Pihkalan ja Esko Valtaojan teos ”Tiedän uskovani, uskon tietäväni – Keskustelukirjeitä”.

Toimittaja Maarit Tastula valitsi kilpailun voittajan, joka julkistettiin Helsingin kirjamessujen yhteydessä tänään sunnuntaina.

Teos sisältää Pihkalan ja Valtaojan kirjeenvaihtoa muun muassa uskosta ja tiedosta, moraalin perusteista, kirkosta sekä uskontojen merkityksestä. Valtaojan maailmankatsomus rakentuu tieteen ja havaittavissa olevien ilmiöiden varaan. Piispan mielestä tieteen rinnalla on näkymätön uskon todellisuus.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Maarit Tastula perustelee valintaansa teoksen ajankohtaisuudella ja ajattomuudella. Ajatonta ovat isot teemat muun muassa elämän tarkoitus sekä yhteiskunnan ja yksilön moraali. Ajankohtaista on teoksen erottautuminen yhteiskunnallisesta keskustelusta, jossa esillä ovat ääripäiden edustajat. Tastula kokee kirjan osoittavan, että vuoropuhelu erilaisten maailmankatsomuksien välillä on mahdollinen.

Valtaoja ja Pihkala ovat aiemmin julkaisseet keskustelukirjan Nurkkaan ajettu Jumala, joka voitti Vuoden kristillinen kirja -palkinnon vuonna 2004.

Juha Pihkala toimi Tampereen hiippakunnan piispana 1997–2008 . Pihkala on julkaissut lukuisia kristillistä oppia käsitteleviä teoksia mm. dogmihistorian ja kristologian saralta. Esko Valtaoja toimii avaruustähtitieteen professorina Turun yliopistossa. Hän on myös tunnettu tieteen popularisoijana.

Vuoden kristillinen kirja valittiin 17. kerran. Voittaja palkittiin 2 000 euron rahapalkinnolla. Kilpailuun ilmoitettiin 51 teosta 21 eri kustantajalta. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu on avoin kaikille kustantajille.

 

 
Artikkelibanneri perussanoma