Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomalainen kohtaa seurakunnan tyypillisimmin joko mediassa tai hautausmaalla

Median vaikeneminen haastatellun uskosta turhauttaa brittinäyttelijä Letitia Wrightiä

 

Näyttelijä Letitia Wright on tuonut uskoaan ja sen merkitystä elämässään esiin haastatteluissa ja puheenvuoroissaan. KUVA:Gage Skidmore/Wikimedia commons.

Nousukiidossa oleva brittinäyttelijä toivoo, että media ei vaikenisi haastatellun kristillisestä vakaumuksesta.

”On tosi söpöä, kun lehtien toimittajat jättävät pois massiivisen osan, missä annan Jumalale kunnian menestymisestäni ja saavutuksistani. Haha, silti rakastan teitä ja Jumala tulee ylistetyksi”, britti näyttelijä Letitia Wright kirjoitti Twitterissä 28.lokakuuta.

Kommentissa kuuluu turhautuminen mediassa yleistyneeseen tapaan olla kertomatta haastatellun uskosta, ellei kyseessä ole jokin eksoottinen uskonto. Evangelical Focuksen analyysissa muistutetaan, että viimeisimpien Nobelin rauhanpalkinnon saaneiden Denis Mukwegen ja Etiopian pääministerin helluntailainen tausta jäi useimmilta medioilta mainitsematta.

SEKL neliöb. 5.-11.6. MJa

Letitia Wright on tuonut vakaumustaan rohkeasti esiin. Saatuaan British Academy Film Awardsin (Bafta) jakaman vuoden tulokkaan palkinnon viime helmikuussa, Wright aloitti kiitospuheensa: ”Identifioin itseni Jumalan lapseksi. En voisi nousta tähän kiittämättä häntä.”

Katso Wrightin koskettava todistuspuhe kokonaisuudessaan tästä.

 
Kylvaja artikkelibanneri