Medialähetyspäivillä Vantaalla puhutaan Aasiasta, opitaan Raamattua ja vietetään tanssimessua

 
M18 tanssii Lappeenrannassa.

Sunnuntain tanssimessussa Korson kirkon edustalla ovat mukana mm. kansainvälinen tanssi- ja draamaryhmä M18 ja balettitanssija Riina Laurila. M18 on ollut Suomessa ennenkin, tässä Medialähetyspäivillä Lappeenrannassa 2016. Kuva: Siru Lantta.

Valtakunnallisia Medialähetyspäiviä vietetään Vantaan Korsossa ensi viikonloppuna, 25.–26. toukokuuta. Päivillä on runsaasti raamatunopetusta ja kuullaan Aasiassa tehtävästä medialähetystyöstä, erityisesti Mongoliasta ja Kambodžasta.

– Medialähetyspäivillä saa läpileikkauksen siitä, mitä on medialähetystyö ja kuinka esimerkiksi radio-ohjelmat auttavat Aasiassa perheitä ja rakentavat koko yhteisöä. Tarjolla on monia kanavia ja aiempaa enemmän raamatunopetusta. Lauantaina järjestämme Domini Life -rukousillan ja sunnuntaina vietämme ulkoilmamessua, kertoo tapahtumasta vastaava Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) henkilöstöjohtaja Marko Pihlajamaa.

Ulkomainen pääpuhuja on mongolialaisen perheradio Wind FM:n johtaja Batjargal Tuvshintsengel. Nuorten iltatilaisuudessa kuullaan Mongoliassa työskentelevän lähetyslentäjä Roy Rissasen kokemuksia. Mukana tapahtumassa on myös Kroatiasta käsin toimiva nuorten kansainvälinen tanssi- ja draamaryhmä M18.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Lauantain kanavissa tutustutaan arabiankieliseen maahanmuuttajatyöhön, kansainväliseen Toivoa naisille -työhön ja Mongoliassa tehtävään perheradiotyöhön. Nuorille on koko iltapäivän mittaiset Instagram- sekä video- ja tanssikanavat, lapsille touhupaikka ja toimintahetkiä.

Tanssimessussa siunataan lähetystyöntekijöitä ja vapaaehtoisia

Sunnuntaina Korson kirkon edustalla pidettävässä tanssimessussa siunataan Sansan lähetystyöntekijöitä uudelle työkaudelle ja vapaaehtoisia tehtäviinsä. Messussa saarnaa Helsingin piispa Teemu Laajasalo, ja mukana ovat myös balettitanssija Riina Laurila sekä M18.

Korson seurakunnan, Vantaan ev.lut. seurakuntien ja Sansan järjestämien Medialähetyspäivien teemana on Näkemisen arvoinen.

– Teema muistuttaa meitä siitä, että olet arvokas ja rakastettu juuri sellaisena kuin olet Toivon, että tapahtuma kerää myös paljon uteliaita ensikertalaisia, Korson seurakunnan kirkkoherra Tuomas Antola sanoo.

Useita lauantain tilaisuuksia voi seurata suorana nettilähetyksenä Medialähetyspäivien nettisivulta sansa.fi/mlp19.

 
Sansa artikkeliban.12.2.- MJa