Medialähetyspäivillä siunattiin tehtäviinsä 15 työntekijää ja vapaaehtoista sekä juhlittiin 45-vuotiasta Sansaa

 
Medialähetyspäivillä siunattiin työntekijöitä ja vapaaehtoisia.

Medialähetyspäivillä Vivamossa siunattiin yhdeksän Sansan työntekijää ja kuusi vapaaehtoista medialähetystyön tehtäviin ulkomaille ja Suomeen. Kuva: Leena Punkari.

Medialähetyspäiviä vietettiin viikonloppuna Lohjan Vivamossa. Yhdeksän Sansan työntekijää siunattiin ulkomaan työkaudelle tai työhön kotimaassa sekä kuusi Sansan yhteydessä toimivaa vapaaehtoista tehtäviinsä Suomessa.

− Olemme kiitollisia Jumalalle 45 vuodesta. Sanoma Jeesuksesta Kristuksesta on voitu välittää median kautta ensin rautaesiripun taakse Neuvostoliittoon, sitten Kiinaan ja moniin muihin maihin, sanoi Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) toiminnanjohtaja Juha Auvinen Medialähetyspäivien päätösjuhlassa Lohjalla sunnuntaina.

Juhlassa muisteltiin Hyvinkäällä 9.6.1973 perustetun Sansan historiaa, kiitettiin Jumalaa nykyhetkestä ja luodattiin tulevaa. Tällä hetkellä Sansan ja yhteistyökumppaneiden työn tuloksena kaksi miljardia ihmistä yli 20 maassa ja 36 kielellä voi kuulla evankeliumin omalla äidinkielellään.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

”Jumala on luonut radioaallot ja antanut tekniset välineet”

Jo toiminnan alkuvuosina Sansa puhui niiden puolesta, joita vainotaan uskonsa tähden. Silloin katse kohdistui erityisesti Neuvostoliiton, itäisen Euroopan ja Kiinan kristittyihin. Nyt kristityt ovat maailman vainotuin ihmisryhmä kaikkialla, Juha Auvinen totesi.

− Yli 215 miljoonaa kristittyä kärsii vakavaa, hyvin vakavaa tai äärimmäistä vainoa. Näin tapahtuu monissa maissa, joissa Sansa tekee työtä, esimerkiksi Afganistan, Egypti, Eritrea, Irak, Iran, Syyria, jopa Turkki ja Venäjä sekä Intia. Kristityksi kääntyneitä turvapaikanhakijoita vainotaan jopa Suomessa.

Samalla kun maailma ja media muuttuvat, Jumala antaa ennen näkemättömiä mahdollisuuksia tavoittaa uusia ihmisiä ja rohkaista heitä evankeliumilla.

− Jumala on luonut radioaallot ja antanut meille paremmat tekniset välineet kuin koskaan ennen koskettaa katsojaa ja kuuntelijaa missä ikinä hän onkaan ja niiden välineiden kautta, joita hän arkipäivässään käyttää, Juha Auvinen iloitsi.

Lähetystyön konkari siunattiin 14. työkaudelle

Medialähetyspäivien messussa Vivamon Särkyneen sydämen kirkossa siunattiin yhdeksän työntekijää ja kuusi vapaaehtoista medialähetystyön tehtäviin ulkomaille ja Suomeen.

Nykyisistä Sansan lähetystyöntekijöistä Marja-Liisa Ezzine siunattiin 14. työkaudelle maahanmuuttajatyöhön ja SAT-7:n arabiankielisen televisiojumalanpalveluksen tehtäviin sekä Elina Braz de Almeida viidennelle työkaudelle Kroatian evankelisen kirkon palvelukseen.

Ensimmäiselle työkaudelle siunattiin ulkomaantyön kandidaatit Päivi ja Ilkka Kastepohja TWR-Aasian palvelukseen Singaporeen sekä Joanna ja Petteri Rantamäki SAT-7 Pars -kanavan palvelukseen Kyprokseen. Kotimaan työntekijöistä Satu Hauta-aho siunattiin Sansan verkostokoordinaattorin tehtävään ja Tea Rasi Sansan seurakuntapalvelujen palvelukoordinaattorin tehtävään.

Sansan työn yhteydessä toimivista vapaaehtoisista siunattiin tehtäviinsä vapaaehtoinen aluetyöntekijä ja Toivoa naisille -työryhmän jäsen Kati Lücke, vapaaehtoiset aluetyöntekijät Sri Widiastuti Tyrkkö ja Rauha Pulkkinen sekä Toivoa naisille -lähettiläät Jaana Lescelius, Katja Pihlajamäki ja Christine Marc.

Ensi vuonna Vantaan Korsossa

Seuraavat Medialähetyspäivät pidetään 25.−26.5.2019 Vantaalla, yhteistyössä Korson seurakunnan kanssa. Kirkkopalveluiden kehityspäällikkö Jari Kupiainen luovutti Medialähetyspäivien viestikapulana toimivan veiviradion Korson seurakunnan lähetys- ja kansainvälisen työn sihteeri Maija Sankarille.

− Tervetuloa ensi keväänä Korsoon! Korso on paljon mainettaan parempi ja kirkko on meillä keskellä kylää, Maija Sankari toivotti.

 
Sansa artikkelibanneri 30.5. alkaen