Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Medialähetyspäivillä Porvoossa siunattiin kaksi uutta lähetystyöntekijää

 
Lähetystyöhön siunaaminen Porvoon tuomiokirkossa.

Piispa Teemu Laajasalo siunasi Porvoon tuomiokirkossa lähetystyöhön Erja Tillgrenin ja Roy Rissasen. Avustajina toimivat Sansan toiminnanjohtaja Arto Antturi, hallituksen jäsen Kati Lücke ja kirkkoherra Pontus Salmi, joka ei näy kuvassa. Kuva: Sami Heinomo.

Medialähetyspäiviä vietettiin viikonloppuna Porvoossa. Lähetystyöhön siunattiin sunnuntaina kaksi Sansan uutta lähetystyöntekijää, mediastrategi Erja Tillgren Itävaltaan ja varainhankinnan johtaja Roy Rissanen Kyprokselle.

Erja Tillgren on jo aloittanut ensimmäisen työkautensa Itävallassa Sansan yhteistyökumppanin MediaWorksin palveluksessa. MediaWorks varustaa paikallisia tiimejä ympäri maailmaa printti- ja digitaalisella medialla. Mediastrategin työssään Erja Tillgren auttaa paikallisia tiimejä kehittämään omaa mediastrategiaansa.

Roy Rissanen aloittaa ensimmäisen työkautensa lokakuun alussa. Hän johtaa Kyproksella satelliittitelevisio SAT-7:n kansainvälistä varainhankintaa, jotta SAT-7:n mediatyö voi kasvaa, vaikuttaa ja kehittyä.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Messussa rukoiltiin myös Kyproksella olevan Sirpa Rissasen puolesta. Roy Rissasen puolisolla, Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Keski-Aasian alueen aluepäällikkönä toimivalla Sirpa Rissasella on menossa kolmas työkausi Sansan lähettämänä.

”Laki tekee ihmisen pieneksi, jotta Jumala saa olla suuri”

Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo saarnasi Porvoon tuomiokirkossa vietetyssä messussa Galatalaiskirjeestä (Gal. 6:2–10), joka alkaa taakkojen kantamisesta. Kauniilta ja rohkaisevilta tuntuvat Paavalin sanat ovat hänen mukaansa pikemminkin kauhistuttava vaatimus:

− Enhän minä pysty elämässäni toisten taakkoja kantamaan. En ainakaan laajasti, en kaikkien lähimmäisteni enkä ainakaan jatkuvasti. Ja samalla tajuan, että eihän minusta ole Kristuksen lain toteuttajaksi, vaikka kovasti sitä toivoisinkin.

Piispa Teemu Laajasalo muistutti, että laki tekee ihmisen pieneksi, jotta Jumala saa olla suuri. Ihmisen tehtävä ei ole vedota omiin tekoihinsa vaan Kristuksen tekoihin.

− Tämän tajuamisesta me ihmisetkin kykenemme hetkellisesti pieniin lähimmäisenrakkauden tekoihin tietäen, että emme jaa omaa hyvyyttämme vaan pieniä pitoisuuksia Kristuksen rakkaudesta. Tietäen, että meidän pelastuksemme ei ole kiinni meidän teoistamme vaan Kristuksen teoista. Tietäen, että saamme heittää myös omat huolemme Jumalan kannettavaksi.

Vuonna 1973 Hyvinkäällä perustettu Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa viettää ensi vuonna 50-vuotisjuhliaan. Seuraavat Medialähetyspäivät järjestetään Hyvinkäällä 9.−11.6.2023.

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa