Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Mavis Staples vapautti jäykät suomalaisetkin

 

Auktoriteettia on tai ei. Mavis Staplesilla, 71, yhdellä vanhan koulukunnan gospelin viimeisistä suurista – ellei suurimmalla – sitä on.

Vuonna 1950 uransa Staples Singers -perheyhtyeessä aloittanut Mavis Staples sai viime sunnuntaina Finlandia-talollisen kuulijoita aitoon ja kosiskelemattomaan gospelhurmokseen bändeineen ja taustalaulajineen. Halleluja!

Ensi kertaa 60 vuoden keikkailun aikana kohdattujen, jäyhien suomalaisten nostattaminen seisomaan, taputtamaan ja laulamaan ei ollut temppu eikä mikään naiselta, joka 1960-luvulla kansalaisoikeustaistelussa karaistui Martin Luther Kingin rinnalla ja vaati mustien vapauttamista kahleistaan.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Evankeliumin ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden äänitorvi on viime vuosina virkistynyt tekemään tyylikkäitä levyjä, joista upea esimerkki on tuore, Wilco-yhtyeen Jeff Tweedyn tuottama You Are Not Alone. Mavisin luonnonoikkumainen ääni oli alkujaan valtamerensyvä. Vuodet ovat kuluttaneet sitä, mutta karisma on vain kasvanut.