90-vuotias Matti Väisänen: ”Tarvitsemme Jeesusta elämämme alusta lähtien”

 
Matti Väisänen istuu nojatuolissa.

Helmikuussa 90 vuotta täyttänyt Matti Väisänen opiskeli Yhdysvalloissa Missouri Synodin pappisseminaarin stipendiaattina puolitoista vuotta vuosien 1961–1963 aikana. – Opiskelu ulkomailla avasi minulle tien kansainvälisyyteen ja ennen kaikkea raamattu-uskolliseen teologiaan, hän sanoo. KUVA: VIRPI KURVINEN

– Jos kirkon sanoma ei nouse Jumalan ilmoituksesta, ihmiset eivät herää hengellisen kuoleman unesta vaan hukkuvat, 90 vuotta täyttänyt Matti Väisänen sanoo.

Yksitoistavuotias poika seisoi aamuvarhaisella isosiskonsa kanssa äidin vuoteen vierellä. Perheen pienimmät nukkuivat vielä. Äiti pyysi lempeästi, että lapset eivät itkisi. ”Jeesus rakastaa”, hän vakuutti. ”Hän pitää teistä huolen.” Pian äiti kohotti katseensa ylös ja kuiskasi: ”Jeesus.” Sitten hän oli poissa.

– Jeesus on pitänyt huolta, siinä äidin luja usko on osoittautunut oikeaksi, Matti Väisänen sanoo.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Hänestä tuli aviomies ja neljän lapsen isä, nuorisopastori, Kansanlähetyksen pääsihteeri, teologian tohtori, Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan piispa ja kirjailija.

Viidesti mies on käynyt kuoleman porteilla, mutta saanut yhä jatkoaikaa. 30 vuotta sitten Matti oli jo saattohoidossa, kun päättäväisten läheisten ansiosta hän sai vielä uudenlaista hoitoa, joka toi miehen takaisin elämään. 24. helmikuuta Matti Väisänen vietti 90-vuotissyntymäpäiväänsä.

***

Lue Matti Väisäsen koko haastattelu Uuden Tien verkkolehdessä. 

Artikkelin lukeminen edellyttää Uusi Tie -lehden tilausta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie