Matkalaukkuun mahtuva radiostudio esittäytyy Medialähetyspäivillä

Medialähetyspäivät on Sansan ja Lappeenrannan seurakuntien yhteinen kesäjuhla. Tänä vuonna juhlille kokoonnutaan jo toukokuussa.

Medialähetyspäivillä Lappeenrannassa 21.–22.5. voi tutustua matkalaukkuun mahtuvaan kriisiradioon, joka auttaa luonnonkatastrofin jälkimainingeissa Aasiassa.

– Suuressa katastrofissa tietoliikenneyhteydet usein katkeavat. Samalla ihmiset tarvitsevat tietoa: Missä yöpyä, jos tulva on vienyt kodin? Mistä voi saada ruokaa tai etsiä kadonneita omaisia? kertoo Lappeenrantaan tuleva Mike Adams, kriisiradiotyön kansainvälinen koordinaattori.

Mike Adams esittelee Medialähetyspäivillä kahteen matkalaukkuun mahtuvaa kriisiradiota. Luonnonkatastrofin sattuessa radiostudio ja radiolähetin voidaan kuljettaa kätevästi matkalaukuissa kriisialueelle, pystyttää radioasema ja aloittaa elintärkeän tiedon radiointi. Suomalaisvaroin tuetaan kriisiradiotyötä erityisesti Indonesiassa.

Sansa kesäkeräys artikkelin alle

Medialähetyspäivien teemana Elämän aallot

Medialähetyspäivillä kuullaan myös, mitä hyvää kristillinen radio, satelliittitelevisio ja internet saavat aikaan Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa ja Aasiassa.

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) ja Lappeenrannan seurakuntayhtymän yhteisessä tapahtumassa on lähetysaiheisten tilaisuuksien lisäksi raamattuopetusta, musiikkia ja rukousta. Saimaan rannalla järjestettävän tapahtuman teemana on Elämän aallot.

Lappeenrannan seurakunnan kirkkoherra Hannu Haikonen toivottaa Medialähetyspäiville tervetulleiksi kaikki kiinnostuneet mutta erityisesti ne, jotka eivät vielä tunne medialähetystyötä.

– Lähetystyö on ollut tärkeässä roolissa Lappeenrannassa. Täällä on ollut aikoinaan lähetysherätystä, ja täältä on lähtenyt monia perheitä lähetystyöhön. Toivon, että medialähetystyö tulee tutuksi lappeenrantalaisille ja muillekin eteläkarjalaisille, Hannu Haikonen sanoo.

Satelliittitapahtumia kuudella paikkakunnalla

Medialähetyspäivät on Sansan vuotuinen kesäjuhla. Tänä vuonna uutuutena ovat satelliittitapahtumat, joita järjestetään 21. toukokuuta Alajärven, Forssan, Kajaanin, Oulun Tuiran, Rovaniemen ja Vaalan seurakunnissa. Satelliittitapahtumissa muun muassa katsotaan suoraa nettilähetystä Lappeenrannasta.

Medialähetyspäivien suoraa nettilähetystä voi seurata muuallakin. Suora lähetys näkyy lauantaina 21.5. kello 13‒17 osoitteessa sansa.fi/nettitv. Lisäksi Radio Dei lähettää koosteohjelmaa Lappeenrannasta sunnuntaina 22.5. kello 16–18.

Ohjelma ja lisätietoa

Sansa kesäkeräys artikkelin alle