Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Massiivisella kokoontumisella tuettiin tiukkaa jumalanpilkkalakia

 

Karachin kaupungissa, Etelä-Pakistanissa järjestetty massiivinen tapahtuma kokosi 50 000 tiukan jumalanpilkkalain kannattajaa. Keskustelua uskonnonvapauslaista on tulehduttanut entisestään viime viikolla tapahtunut Punjabin maakunnan kuvernöörin Salman Taseerin murha.

Uskonnolliset ryhmät tukkivat Karachin kaupungin kadut kantaessaan kuvernöörin murhasta syytetyn Malik Mumtaz Hussein Qadrin tekoa tukevia bannereita. ” Malik Mumtaz Hussein Qadri ei ole murhaaja vaan sankari”, luki eräässä kyltissä uutistoimisto AFP raportoi.

Tapahtumaan osallistui 50 000 ihmistä kaupungin kaikista islamilaisista ryhmittymistä.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Maan pääministeri Yousuf Raza Gilani totesi AFP:n uutisissa, että jumalanpilkkalakia ei olla aikeissa höllentää. Kuvernööri Taseerin ampuja Qadri on tunnustanut tekonsa ja kertonut motiivikseen suuttumuksen Taseerin pyrkimyksestä helpottaa jumalanpilkkalakia.

Pakistanin jumalanpilkkalain varjolla on asetettu syytteeseen useita vähemmistö uskontojen edustajia Muhammedin tai Koraanin pilkasta. Yksi viimeisimmistä syytetyistä on kristitty nainen, Asia Bibi, joka on tuomittu jumalanpilkkalain perusteella kuolemaan.