Marjo Mitsutomi avaa hyväksikäytön haavoja auttaaksen muita

 

Seurakuntalainen.fi kuvasi maaliskuussa, kuinka Marjo Mitsutomi joutui esiteini-iässä seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Kohtalo toistui tulevina vuosina. Karoliina Leikkarin haastattelu saa keskiviikkona 9. toukokuuta jatkoa Radio Deissä.

– Mieheni hieroi parransänkeään poskeani vasten. Se herätti minussa, silloin noin 40-vuotiaassa naisessa, traumaattisen reaktion ja aloin itkeä hysteerisesti, kuvaili Marjo Mitsutomi esiteini-iässä saamiaan traumoja Karoliina Leikkarin Suomen Viikkolehden haastattelussa, josta Seurakuntalainen.fi kirjoitti 14. maaliskuuta.

Oireilustaan järkyttynyt Mitsutomi hakeutui terapiaan etsimään vastauksia outoihin ja pelottaviin muistivälähdyksiin.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

– Selvisi, että olin hyväksikäytön uhri. Sukulaissetä – uskovainen, seurakunnan jäsen, ihana ja hauska, minulle tärkeä ihminen – käsitteli minua väärin, kun olin 12–13-vuotias esiteini, Marjo Mitsutomi kertoi Seurakuntalainen.fi:n jutussa.

Radio Dein Rainer Friman ja ihmisen ääni -sarjan tämänviikkoinen jakso jatkaa Marjo Mitsutomin tarinaa. Kielitieteiden tohtoriksi opiskellut nainen haluaa puhua vaikeasta aiheesta henkilökohtaisella tasolla auttaakseen muita ja tuodakseen seksuaalisen väkivallan ja häirinnän päivänvaloon ja julkiseksi keskustelun aiheeksi.

Ohjelman juontaja Rainer Frimanin mukaan keskiviikkoiltapäivän lähetyksessä ollaan rankan, mutta tärkeän aiheen äärellä.

– Ei olla kevyen keskustelun äärellä, kun puhutaan siitä, kuinka lapsi joutuu esiteini-iässä seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Kun vielä oma rooli tapahtumien käänteissä oli seurakunnalla, niin moni menettäisi sellaisessa tilanteessa tyystin mielenterveytensä saatikka uskonsa, Friman kuvaa.

Rainer Friman muistuttaa Ihmisen ääni -ohjelmasarjan nostavan esiin aiheita, joista on syytä puhua, vaikka se ei olisi aina helppoa ja tekisi jopa kipeää.

– Se on ainoa tapa nostaa epäkohtia esiin ja puuttua niihin. Sosiaalipornon takia emme ohjelmia tee.

Rainer Friman korostaa Marjo Mitsutomin olevan tasapainoinen ja korkeasti koulutettu nainen, joka on valmis astumaan julkisuuteen henkilökohtaisen tarinansa kautta auttaakseen muista ja nostaakseen seksuaalisen häirinnän, väkivallan ja vahingollisen vallankäytön päivänvaloon kohtalontovereidensa rohkaisemiseksi ja tulevien uhrien pelastamiseksi.

Keskiviikkona 9. toukokuuta heti kello 16 uutisten jälkeen Radio Dein Rainer Friman ja ihmisen ääni -ohjelmassa Marjo Mitsutomin tarina. Uusinta tiistaina 15. toukokuuta kello 22.

 

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)