Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Marjaana Turunen vuoden kanttoriksi

 

Marjaana Turunen on esimerkki monipuolisesta kanttorista

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on valinnut Vuoden Kanttoriksi 2012 Lahden Salpausselän seurakunnan kanttorin, musiikin maisteri, director cantus Marjaana Turusen. Turunen vastaanotti palkintonsa Kirkon musiikkijuhlien yhteydessä Jyväskylässä tänään.

Palkintoperusteissa mainitaan, että Marjaana Turunen on innostava kuoronjohtaja, joka on vetänyt mukaan seurakunnan toimintaan kasvavan joukon uusia kuorolaisia. Hän on systemaattisesti kehittänyt sekä gospelkuorotoimintaa että niin sanottua laulamattomien kuorotoimintaa. Marjaana Turusen kuorot ovat rikastuttaneet alueen jumalanpalveluselämää, ja niiden esiintymisiä arvostetaan myös seurakunnan ulkopuolella.

Nyt palkittu kanttori totesi aiemmin Uusi Tie -lehdelle antamassaan haastattelussa, että kanttorilta vaaditaan tilannetajua. Esimerkiksi hautajaisissa hän ottaa huomioon omaisen toivomukset. Ennen kuin hän päättää, mitä tilaisuudessa soittaa, hän ottaa selvää, millainen henkilö vainaja oli.

Hänen mukaansa seurakunnan yhteisöllisyys ilmenee laulettaessa yhdessä virsiä tai lauluja. Hänellä on ymmärtämystä niillekin, jotka eivät halua laulaa, vaan kuuntelevat mieluummin vaikka housebändin esityksiä. Turusen mukaan seurakunnan musiikissa pitää olla tasapuolisesti kaikkea.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Marjaana Turunen on syntynyt vuonna 1962 Sippolassa. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1990. Hän johtaa Lahden Gospelkuoroa, PreGo-valmennuskuoroa ja Lahden Laulamattomien Kuoroa sekä erilaisia projektikuoroja. Hän on myös toiminut Lahden diakoniainstituutin musiikinopettajana.

Marjaana Turuselle luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie