Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Piispa Matti Väisänen vihki viisi uutta pappia Luther-säätiölle

 

Suomen ja Ruotsin lähetyshiippakunnan piispa Matti Väisänen vihki helluntaiaattona 26. toukokuuta viisi uutta pappia Luther-säätiön palvelukseen. Paikalla Lahden Luther-kirkossa arvioitiin olevan reilu 200 henkilöä, jotka toivottivat vihittävät pastorit tervetulleiksi voimakkaalla virrenveisuulla ja äänekkäällä osallistumisella liturgiaan. Väisänen käsitteli opillisesti painottuneessa saarnassaan kastetta.

 

Väisänen opetti Pyhän Hengen ja uskon olevan kasteen lahjoja. Kasteella on pelastava voima, sillä siinä Jumalan sana yhdistyy veteen. Väisänen kritisoi pietismin perustajaa Philipp Jakob Speneriä siitä, että hän irrotti pelastuksen kasteesta ja toi luterilaiseen kirkkoon kahden pelastuksen tien teologian. Hän sanoi tätä harhaa seuraavan monien luterilaisten teologien. Tämä näkyy Väisäsen mukaan muun muassa aikuisten kastekaavassa, jossa apostolinen uskontunnustus lausutaan ennen kastetta.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

 

Vihittävinä olivat Jouni Anttila (palveluspaikkana Helsingin Markus-yhteisö), Harri Huovinen (Lahden Samuel-yhteisö), Wille Huuskonen (Seinäjoen Luukas-yhteisö), Pekka-Tapio Hyppönen (Lappeenrannan Joona-yhteisö ja Imatran Joosua-yhteisö) ja Patrik Saviaro (Kokkolan Andreas-yhteisö ja Pietarsaaren S:t Jakobs församling). Saviaro tulee vahvistamaan Luther-säätiön ruotsinkielistä työtä, mikä kuului myös pappisvihkimysjumalanpalveluksessa, kun Saviarolle luettavat tekstit luettiin ruotsiksi. Mukana vihkimyksessä oli myös Bengt Birgersson Ruotsista.